Jeremić: Valjevo mora sačuvati svoju vodu

image„ Taj predlog neće proći, a o radnoj grupi nisam informisan“, odgovorio je Dragan Jeremić na prozivke Mihaila Jokića po pitanju radne grupe koju je oformio gradonačelnik Stanko Terzić za kako Jokić navodi „osnivanje novog regionalnog preduzeća za vodosnabdevanje“.

Nakon što je  na konferenciji za novinare optužio gradonačelnika Stanka Terzića da želi da oformi novo regionalno javno preduzeće koje bi prodavalo vodu valjevskom Vodovodu, Mihailo Jokić kandidat za poslanika iz SNS-a prozvao kandidata za gradonačelnika Dragana Jeremića iz SPS-a da odgovori na pitanja da li je znao za radnu grupu koju je oformio gradonačelnik i da li se slaže sa predlozima po kojima bi novo regionalno preduzeće prodavalo vodu valjevskom Vodovodu?

Funkcioner SNS-a  Mihailo Jokić na konferenciji za novinare izmedju ostalog rekao da bi bilo interesantno da čuje šta o namerama misli Dragan Jeremić.„ Poznavajući Dragana Jeremića ja mislim da on čovek uopšte nije upoznat sa onim što namerava gradonačelnik Terzić. Ja smem sa više od 50% sigurnosti da tvrdim da on nije znao za ovu radnu grupu . Zašto gradonačelnik ovo radi u izborima ?Zašto se ne sačeka novi gradonačelnik ? Zašto se žuri da se pripremi materijal? Mene ne bi iznenadilo da radna grupa predloži osnivanje ovog preduzeća pa da posle Vodovod, naš Vodovod kupuje vodu. Zanima me šta Jeremić misli o tome?“, kaže Jokić.

„ Prva i osnovna stvar ja nisam znao ni za formiranje radne grupe ni za njeno sazivanje . S obzirom da u programu SPS-a jasno stoji da je namera da grad zadrži nezavisno snabdevanje vodom od sistema Rovni , jasno je i šta SPS misli o tome. To jasno podrazumeva da izvorište Paklje i Gradac svojim cevovodima ne vode vodu u postojeću fabriku vode i da se tu meša sa vodom iz brane već da s rekonstruiše stara fabrika i da tu dolazi voda sa ovih izvorišta pa da se potom tom vodom Valjevo snabdeva. U posebnim slučajevima ukoliko bi do njih došlo iz nekog razloga grad može zhvatiti vodu i iz brane , ali za tim realno kako sad stvari stoje potrebe nema“, odgovorio je Jeremić.
Pijaća voda je veliki resurs Valjeva, smatra Jeremić , a po pitanju brane kaže da je ona republički projekat na koji gradska vlast ne može uticati. „ Podržavamo sve što država odluči jer to je koštalo 80 miliona evra ovu zemlju, taj projekat brane. Mi kao SPS smatramo da grad mora imati svoje snabdevanje vodom. Što se tiče radne grupe mislim da gradonačelnik nije bio dovoljno informisan o samoj potrebi formiranja radne grupe. Kampanja je i sve je podložno političkom tumačenju. Taj plan je napravljen 2010. godine , a zašto je morala sada da se oformi radna grupa to nama nije poznato“, kaže Jeremić.
On tvrdi da je zbog nedostatka znanja kako medijski prikazati sam projekat brane u javnosti je stvorena pogrešna slika .
Jermić je izmedju ostalog rekao i da je direktor Vodovoda  Dragan Grujičić bio decidan po pitanju rada radne grupe rekavši da „od toga nema ništa“. „ Ne dolazi u obzir nikakvo novo javno preduzeće. Bio sam vrlo jasan , a politička pozadina u vezi brane je uvek jasna pogotovo sada u kampanji. Još uvek nisam uspeo da otkrijem zašto me niko nije obavesto o toj radnoj grupi . Direktora Vodovoda sam pitao zašto nisam obavešten, a on mi je rekao da je odmah i sam znao da će on to uspeti da zaustavi pa i da nije hteo da me opterećuje nečim što svakako neće proći. Ovo neće proći“, rekao je Jeremić.  
Kako kaže, bez namere da posebno brani bilo koga, očito je da je  sve vrlo nevešto politički uradjeno u vreme kampanje i kada sadašnja vlast koja je tehnička sigurno neće ni odlučivati o tim pitanjima . „ Direktor Kolubare Miodrag Marković me je informisao da po tom pitanju neće biti odlučivanja još tri godine koliko je i preduzeće Kolubara u investicionom projektu. Dakle , manipulacije su moguće pogotovo u kampanjama , ali treba biti zaista i realan“, zaključio je Jeremić.

SV

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.