Jedna afera ima epilog – Jovanovićeva se iseljava

imageNije retkost da valjevski novinari razotkriju malverzacije, ali redje biva da te razotkrivene malverzacije imaju svoj epilog . Jedna od njih ipak je bila uspešna.Bivša direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović, koja je nezakonito koristila stan Centra, ovih dana se iseljava.

U svetu oduvek važi pravilo da je pravda spora , ali dostižna . U Srbiji je malo sporija nego negde drugde , ali uz strpljenje možda pravda ipak stigne . Medju povremenim aferama koje se pojavljuju u Valjevu značajno mesto zauzela je krajem 2014. godine afera o stanu u vlasništvu Centra za socijalni rad koji je posve nezakonito koristila u to vreme direktorka Centra Kaja Jovanović.
Slučaj je hteo da se Centar nadje u blokadi zbog nezakonite prodaje jednog od lokala , a da na zahtev za informaciju o imovini Centra , upućen tadašnjoj direktorki Jovanović, stigne odgovor u kome se u jednoj rečenici navodi da jedan od stanova koristi zaposleni Centra. Pokušaj novinara da se sazna o kom radniku je reč i po kom osnovu koristi stan naišao je na zid ćutanja. U Upravi nisu znali ništa ni o prodatom lokalu , a kamoli o tome da možda neko nezakonito koristi stan . Uz upornost medija stiglo se do informacije da
stan br. 11 u ul. Karađorđeva br. 88/2, pov. 89,81 m2, u stambenoj zgradi na kat.parc.br. 315 K.O. Valjevo, pravni osnov sticanja: presuda Opštinskog suda u Valjevu P-br. 1755/04 od 01.03.2006. godine, knjigovodstvena vrednost 4.148.372,52 dinara, koristi upravo direktorka . U svemu je postojao mali problem . Direktorka je stan dala sebi na korišćenje , a potom isti pokušala da otkupi iako za to nije dobila saglasnost. Posebno interesantna informacija tada bila je da joj je važeći ugovor istekao dve godine ranije dakle 2012. godine . Novi sa njom nikada nije zaključen . Od te 2012. godine do trenutka početka priče o imovini Centra pune dve godine stan je korišćen nezakonito iako je direktorka Jovanović tvrdila da plaća zakup. Niko nije dokučio po osnovu kog ugovora ?
Bilo kako bilo stan je doprineo i smeni direktorke Jovanović pa i imenovanju Katarine Vlajković koja je odmah po imenovanju dobila „vruć krompir“ zvani imovina , ali i istragu oko pomenutog stana.
Nakon skoro godinu dana konačno je sva imovina popisana , zavedena , registrovana i šta sve ne još. Upravni odbor Centra konačno donosi odluku o iseljenju Kaje Jovanović s obzirom da ne postoji nijedan pravni osnov za njen dalji ostanak u predmetnom stanu .
Najnovija informacija o ovom slučaju glasi da se Jovanovićeva iseljava te da joj je UO dozvolio da u stanu bude samo do kraja ove grejne sezone.
Nešto se pomerilo sa mrtve tačke , ali zauvek ostaje činjenica da je Jovanovićeva koristila stan bez ugovora od 2012. godine do sada. Gradonačelnik Stanko Terzić je svojevremeno novinarima rekao da je ono što je bilo do grada po pitanju imovine Centra uradjeno , a da je bespravno korišćenje u nadležnosti nekih drugih organa.
Kojih? Kad se to dešava ? Kad će neko da odgovara ? E, ta pitanja će još da sačekaju. Ako je za utehu , bar je neka imovina sačuvana . Da li je slučaj Jovanovićeve bio dobra pokazna vežba drugim licima da se prilikom imenovanja na mesto direktora ne podrazumeva i stambeno obezbedjenje pokazaće godine pred nama.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.