Djaci generacije protiv politizacije

imageSvečanost povodom Dana grada Valjeva je izostala, ali će zato deci , djacima generacije biti uručene novčane nagrade u iznosu od 30 000 dinara. Gradonačelnik Terzić izrazio žaljenje zbog politizacije.

Kako se dodela nagrada i zvanja počasni gradjanin u Valjevu pretvorila u ozbiljnu političku priču pa i dovela do prekida sednice Skupštine kompromisno rešenje grad je pronašao u polaganju venaca na spomenik Proti Mateji Nenadoviću, na sam Dan grada , a umesto predloga komisije za nagrade po oblastima biće nagradjeni učenici , djaci generacije.
Polažući venac na spomenik Proti Mateji gradonačelnik Terzić još jednom je uzrazio žaljenje što je dodela nagrada ispolitizovana.
„Nagrada najboljim Valjevcima je bez potrebe ispolitizovana i dobila je političku konotaciju koju nikako ne bi trebalo da ima. Drago mi je da politika nije uspela da spreči dodelu nagrada djacima generacije “, rekao je Stanko TerzićNa predvidjenom prijemu u zgradi Uprave trebalo bi da se nadju djaci generacije koji će povodom Dana grada dobiti po 30 000 dinara , ali ovakve dodele nisu nepoznate Valjevcima.
Slična situacija u Valjevu je vidjena i 2012. godine kada je za jednu od nagrada bio kandidovan Dušan Mihailović potpredsednik, pa predsednik gradske vlade, a onda i gradonačelnik.Svojevremeno potpredsednik Vlade, pa na koncu I ministar policije. Pitanje nagradjivanja Dušana Mihailovića bilo je povod za veliku političku polemiku u javnosti pa je kompromisno rešenje nadjeno upravo u djacima generacije. Nagrade te godine nissu dodeljene , a djaci generacije OŠ dobili su po 30 000 dinara, a učenici srednjih škola, pored diplome će biti nagrađeni sa 40.000 dinara. Prijemu će prisustvovati direktori škola i roditelji učenika.
Istini za volju djaci generacije uglavnom su i stiendisti gradskog Fonda za talentovane učenikie i Studente pa ovo priznanje paraktično jeste dvostruko nagradjivanje . Ali po svemu sudeći deca su nešto oko čega ne može biti sporenja pa su i ovoga puta kompromisno rešenje novonastale situacije.
Valjevo je na neki nain ostalo bez Dana grada , ali ne treba zaboraviti da odluka o nagradama pa i počasnom gradjaninu može vrlo lako sačekati sledeću gadsku Vladu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.