Valjevsko porodilište primilo Pampers donaciju

imageValjevo je prvi od deset gradova koji su primili Pampes pomoć u vidu nameštaja i pelena za novorođenčad. Biljana Tipsarevic, mlada mama koja je podržala kampanju Pampers UNICEF posetila je porodilište u Valjevu i zvanično uručila pomoć.

Ostali gradovi koji su primili pomoć su Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Senta, Priboj i Požarevac. Zahvaljujući pomoći deset porodilišta sada ima bolje uslove za mame i bebe tokom njihovog najdelikatnijeg perioda.
Prim. dr Marija Mladenović šef službe Neonatologije Opšte bolnice Valjevo, zahvalila se na ovoj donaciji.
-Kompanija Pampers i ovim činom pokazuje da nije važno samo imati nego je još bolje dati i mi im se na tome zahvaljujemo. Svedoci smo das u poslednjih godina odeljenja Neonatologije ne samo u Valjevu, nego i u celoj Srbiji dosta zavisna od donacija. Srećom još postoje ljudi dobre volje koji su spremni da podele da sa decom Srbije podele ono što imaju i na taj način je dosta opreme je obezbeđeno. Ono što smo mi danas dobili jesu krevetići za bebe i oni nam dosta znače jer su prethodni stari više desetina godina. Posebno bih skrenula pažnju na drugi deo donacije i to su stolice za dojilje. Hvala im što misle na dojilje jer su one značajan factor u našem društvu posebno sada kada je prirodna ishrana nedovoljno promovisana upravo suprotno od onoga kako treba da bude. Dete zahteva najbolji početak, a to je mamino mleko. Treba skrenuti pažnju na žene koje doje decu – rekla je prim. dr Marija Mladenović.
Porodilište OB Valjevo je dobilo 16 stolica za dojenje koje će svakako učiniti da se mame osećaju udobno dok doje. Osim kreveta za bebe i stolica za dojenje donirane su i pelene.
Promoter kampanje Biljana Tipsarević pojasnila je značaj kampanje koja je sprovedena protekle godine.
-Za deset godina saradnje sa UNICEF-om spaseno je 500 hiljada novorođenčadi širom sveta nabavkom vakcine. Kao zahvalnost svim roditeljima koji su podržali ovu kampanju uručena je pomoć za deset porodilišta širom Srbije kako bi se poboljšali uslovi majkama i bebama. Pomoć je u vidu nameštaja i pelena. Sjajna je stvar što svi udruženi možemo da pomognemo majkama i bebama. Svojim glasanjem svi građani su pomogli da se modernizuju porodilišta – rekla je mlada mama Biljana Tipsarević.
Ovih deset gradova odabrali su roditelji koji su glasali na Pampers Facebook stranici tokom decembra prošle godine.

PRZC

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.