Uspeh Vaterpolo kluba „Valis 93“

imageValjevski Vaterpolo klub „Valis 93“ postigao je zapažene rezultate u protekle četiri godine postojanja. Ovaj vaterpolo klub nastavio je da niže uspehe u drugom delu takmičenja u Prvoj B ligi. Seniorski tim je trenutno prvi u Prvoj B ligi Srbije. Mlađa selekcija „Valisa 93“, dečaci rođeni 2003. godine i mlađi, osvojili su, u jakoj konkurenciji srpskih timova, prvo mesto na nedavno održanom Svetosavskom turniru u Beogradu.

„Zahvaljujemo se Vaterpolo klubu „Valis 93“ na postignutim rezultatima na takmičenjima gde su iz godine u godinu sve uspešniji. Zadovoljstvo mi je što grad Valjevo izlazi u susret, što se tiče uslova za trening, ovom vaterpolo klubu i ja se nadam da sve na bezenu funkcioniše u najboljem redu. Sada imamao akciju gde će učenici i studenti besplatno moći u radnim danima od 15.00 do 19.00 časova, a vikendom od 12.00 do 18.00, sve do prvog maja, da koriste bazen u Petnici. Kada čujem da iz dana u dan imamo veliku posetu na bazenu, nama je srce puno. Na taj način ćemo moći i vaterpolo sport da popularizujemo i da neke nove polaznike zainteresujemo za vodene sportove. Pravi rezultati za ovaj vaterpolo klub tek slede i mi očekujemo da će mlade generacije koje stasavaju biti nosioci reprezentacije Republike Srbije. Što se grada Valjeva tiče, mi ćemo dati sve od sebe da vam pružimo podršku, čak i veću nego do sada“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove.

Vaterpolo klub „Valis 93“ ima 138 dečaka i devojčica. „Cilj nam je bio da imamo što više dece. Stasala nam je i seniorska ekipa, koja je prošle godine uz pomoć nekoliko dečaka iz Partizana i uz pomoć Igora Milanovića, uspela da se kvalifikuje u Prvu B ligu. Opredelili smo se da negujemo generacije, da negujemo decu. Naša deca su uglavnom odlični đaci, a naš zajednički cilj je negovanje jednog zdravog stila života“, rekao je između ostalog dr Zoran Jokić, predsednik Vaterpolo kluba „Valis 93“.

Sreten Đorđević, potpredsednik Vaterpolo kluba „Valis 93“ istakao je ovom prilikom da na osnovu dosadašnjih rezultata, seniorski tim ima veliku šansu za plasman u samu završnicu takmičenja Prve B lige i plasman u Prvu A ligu Srbije. „Prva A liga je liga u kojoj se takmiče najbolji klubovi Srbije i ona je iznedrila vaterpolo reprezentativce Srbije. Naš plan je da uđemo u Prvu A ligu u naredne 2-3 godine. S obzirom na sve to, naši finansijski kapaciteti su ispod realnih takmičarskih mogućnosti. Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da nam se pridruže u osvajanju vrhunskih sportskih rezultata. Mi sprovodimo trenažni proces na osnovu najbolje vaterpolo škole u Srbiji-Partizanove škole i to daje dobre rezultate“, rekao je Đorđević.

Na konferenciji su govorili i Matija Milovanović, kapiten generacije 2003. godište i mlađe, Željko Arsenović, kapiten seniorskog tima i Srđan Marković, trener generacije 2003. godište i mlađe i pomoćni trener prvog tima. Marković je najavio i predstojeći turnir u Šapcu na kome će učestvovati Vaterpolo klub „Valis 93“, a koji se održava 14. februara. „U narednom periodu nas čekaju i prvenstva Srbije za sve kategorije. Kvalifikacije već počinju, a polufinala i finala su u junu ili julu mesecu“, rekao je Marković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.