Sve više kupača u zatvorenom bazenu

imageU zatvorenom bazenu sve je više kupača. Odluka UFK „Valis“ da omogući besplatan ulaz za sve školarce pokazala se više nego dobrom .

U UFK „Valis“ , koja gazduje SRC Petnicom kažu da se situacija sa korišćenjem zatvorenog bazena drastično promenila poslednjih nedelja . „ Pokazala se jako dobra odluka da deci omogućimo besplatno korišćenje bazena u ovim zimskim mesecima , a posebno je zanimljivo da je porastao i broj odraslih koji dolaze na kupanje. Mnogi roditelji koji dovedu decu rado se i sami kupaju , a imamo i potpuno novih korisnika što praktično svedoči da naš grad nije navikao na korišćenje zatvorenog bazena i kupanje zimi . S obzirom da je ovo prvi put da postoji takva mogućnost razumljivo je što je na početku rada bila loša poseta“, kaže direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović.
Po njegovim rečima sa šest kupača koliko ih je isprva bilo broj se sada zajendo sa decom kreće i do sto kupača. Odredjene termine u bazenu ipak prioritetno imaju plivački i vaterpolo klubovi .
„ Nadamo se da će škole prepoznati značaj bazena i da će za naredne sezone , a po predlogu „Valisa“ i Grada u svoje programe uvrstiti i časove na bazenu kad je u pitanju fizička kultura. Nadamo se da ćemo upravo sa Sportskim savezom uspeti da realizujemo projekat „Valjevo bez neplivača“, kaže Mijailović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.