„Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“

imageŠef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, uručili su na ceremoniji u Kraljevu sertifikate za 28 projekata koji će biti realizovani kroz program „Evropska podrška inkluzivnom društvu“ u vrednosti od 4,3 miliona evra koji finansira Evropska unija.Medju odobrenim projektima je i projekat Grada Valjeva .

Gradu Valjevu odobren je projekat „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ čija je ukupna vrednost 140.084,14 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije 123.974,46 evra, a učešće Grada 16.109,68 evra. Na ceremoniji dodele grantova u Kraljevu,sertifikat u ime grada Valjeva je primila Svetlana Janković Beljanski, pomoćnica gradonačelnika za socijalna pitanja i humanitarni rad, a ceremoniji je prisustvovala i Jelica Stojanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove.
Projekat grada Valjeva „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ trajaće dve godine i doprinosi unapređenju kvaliteta usluga socijalne zaštite. Cilj je unapređenje usluge „Pomoć u kući“ za osobe sa invaliditetom. Pored brojčanog obuhvata novih korisnika, usluga će obuhvatiti gradsko, prigradsko, ali i uže seosko područje. Projektom je predviđena pomoć u kući osobama sa invaliditetom kroz uslugu fizioterapeuta čiji rad sadrži program masaže u kombinaciji sa negom ili vežbama, program terapeutskih vežbi, kao i kondicionog tretmana. Projektom je predviđena i saradnja sa akterima u zajednici na akcijama vidljivosti, rad na donošenju preporuka i smernica, kao i istraživanja na polju potreba marginalizovanih građana među kojima su deca, stara lica i osobe sa invaliditetom.
Partneri na projektu gradu Valjevu su organizacije pružaoci usluga osobama sa invaliditetom-Karitas Valjevo i Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo, kao i Centar za društveno ekonomski razvoj iz Jagodine koji će pružiti ekspertsku podršku.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.