Nekadašnji funkcioner JUL-a prevario stanare zgrade

imageNakon što je vlasnik magacina u sklopu nekadašnjih Uzorovih zgrada isključio dovod vode , stanari zgrade u Karadjordjevoj pet dana se vodom snabdevaju iz cistrene Vodovoda koja je dopremljena specijalno za ovu namenu. Stanari zgrade tužiće investitora Predraga Savića vlasnika nekadašnje „Minse“.

Posle pet dana bez vode stanarima u zgradi u Karadjordjevoj ulici puštena je voda , a dok čekaju rešenje samog priključka stanari se spremaju da tuže nekadašnjeg vlasnika „Minse“ Predraga Savića koji im je i prodao stanove . Po rečima stanara oni su tek sada saznali da je njihov priključak za vodu zapravo priključak ne na gradsku mrežu nego na hidrant nekadašnje fabrike. Nakon odlaska u stečaj preduzeća „Minsa“, novi kupac hala godinama je ne znajući za ovaj slučaj plaćao enormne iznose za potrošnju vode što je na kraju rezutliralo proverom sistema kojom se ustanovilo da novi vlasnik magacina zapravo plaća vodu za sve stanare u zgradi u Karadjordjevoj ulici.
-Pošto su njemu stizali računi za vodu, bilo je očekivano da isključi dovod, zašto bi čovek plaćao nešto što nije u njegovom vlasništvu – objašnjavaju stanari.

Stanari smatraju da su prevareni jer da bi se priključili na gradsku mrežu moraju da prikupe iznos od 750 000 dinara .Na osnovu do sada datog avansa „Vodovod“ im je priljučio vodu , ali dodatni problem stvara i činjenica da je polovina stanova i dalje neprodata.
Nakon što reše ovaj problem očajne stanare očekuje rešavanje problema grejanja jer je po ugovorima investitor Savić trebao da obezbedi i toplotnu stanicu što nije učinio.
Kako jedna nesreća nikad ne ide sama, stanari zgrada u prostoru nekadašnje “Minse” tvrde da se njihovo dvorište pretvorilo u okretnicu za kamione od kako je novi vlasnik na licitaciji kupio proizvodne hale , upravne zgrade i nekoliko stanova. Nova situacija je takva da gradjani strahuju za bezbedan ulaz u zgradu , a od mira i tišine odavno nema ništa. Oni tvrde da se svakodnevno na veoma malom prostoru razmimoilaze i parkiraju kamioni koji uzurpiraju i njihova parking mesta i prolaz do ulaza u zgradu

Nekadašnju fabriku za proizodnju konfekcije „Uzor“ po odlasku u stečaj kupio je na ime svoje supruge Ljiljane, Predrag Savić, svojevremeno narodni poslanik i visoki funkcioner JUL-a I potom ozidao spornu zgradu u kojoj je stanove prodavao „u sivo“ po ceni od 500 evra po kvadratu.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.