Do stentova mimo direktorke RFZO u Valjevu

imageValjevska bolnica morala je ove godine da traži novac za stentove i ugradni materijal direktno od Direkcije RFZO i praktično zaobidje direktorku ovdašnje Filijale Slavicu Radovanović za koju direktor bolnice Dobrivoje Grujičić tvrdi da ima dokaze da je u prošloj godini opstruirala rad ove zdravstvne ustanove.

Valjevska bolnica u ovoj godini može da računa na potpunu opremljenost stentovima i ugradnim materijalom nakon što je na sastanku održanom u Beogradu Direkcija RFZO opredelila 13,5 miliona dinara. „ Problem smo imali prošle godine u oktobru kada smo se približili prelasku opredeljene sume novca što po zakonu ne smemo jer nam je ovdašnja Filijala RFZO opredelila smo 7,9 miliona dinara . Još u januaru 2015. godine signalizirali smo da to nije dovoljno novca, a 31. jula i poslali zvaničan zahtev za aneksima ugovora , ali ih direktorka nije prosledila Direkciji u Beogradu“, kaže dr Dobrivoje Grujičić direktor Opšte bolnice u Valjevu.
Neprosledjivanje zahteva dovelo je do toga da je bolncica u poslednjim mesecima prošle godine raspolagala sa samo 30 stentova što je uzorkovalo i donošenje odluke da se rade samo akutni infarkti miokarda dok je sve ostalo bilo na čekanju . „ To je neverovatno što se dogodilo . Direktorka RFZO u Valjevu je direktno ugrozila rad naše ustanove koja pokriva ne samo Valjevo i Kolubarski okrug već i Mačvu i Podrinje . Zato su na osnovu svega predočenog na sastanku održanom u Direkciji u Beogradu u potpunosti razumeli naše probleme i povećali iznos novca čime smo praktično od 24 . decembra počeli normalan rad . Nabavljeni su stentovi , ugradni materijal , svega ima dovoljno za ovu godinu i siguran sam da neće biti problema u radu naše angio sale“, kaže dr Grujičić.
Tokom prošle godine u angio sali obavljeno je 1700 intervencija od čega je sanirano 200 akutnih infarkta miokarda. Rekord u prošloj godini iz oktobra, kada je zabeleženo i sanirano 50 infarkta, neslavno je prevazišao prvi mesec ove godine kada je u angio sali intervenisano na 52 akutna infarkta.
„ Ja ne znam koji su motivi te žene da nas opstruira. Ali mi nećemo dozvoliti da gradjani ne samo Valjeva već i drugih gradova budu u problemu zbog odluke jednog turizmologa koji je volšebno sebi dao za pravo da odlučuje o ljudskim životima. Sa njom nema dogovora ni saradnje . Zašto ta žena koja prima bezobrazno visoku platu, za sadašnje prilike, ne radi svoj posao? Ko je i kako dozvolio da se na jednom tako važnom mestu nalazi osoba koja čak nije ni iz naše struke , neko ko je turizmolog pa se posle doškolovavao. To je bezobrazluk da ona drži bolnicu kao taoce”, rezignirano kaže Grujičić dodajući da je samo zahvaljujući razumevanju direktorke republičke Direkcije RFZO, bolnica ponovo uspostavila normalan rad.
U novembru 2014.godine objavljen je podatak da direktor RFZO Slavica Radovanović u Valjevu po tada dostupnim podacima zaradjuje 134 000 dinara mesečno, a dr Grujičić kaže da direktorka Radovanović na sastanku u Beogradu nije umela da objasni zašto zahteve Okružne bolnice nije prosledila Beogradu što je bio njen posao.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.