Abrašević ove godine sa novim predstavama

imageProgram rada Kud-a Abrašević Grad Valjevo u ovoj godini finansiraće sa 2,4 miliona dinara. Sekretar Abraševića Branko Antonić najavio nove predstave u okviru Abro festa i nekoliko kocerata KUD-a , ali i Hora Abraševića.

Dalji pozorišni život i u ovoj godini nastaviće dve predstave „Ljubinko i Desanka“, a za ovu godinu Abrašević najavljuje i novu predstavu kabare „Narodni poslanik“. Ovaj komad bi trebao da bude satrkan po motivima komedija Branislava Nušića, Radoja Domanovića, Dušana Kovačevića i drugih . Priča nastala iz poznatih dela biće po njavama ispričana u kabaretskoj formi. „ Ja bih se još jednom zahvalio gradu što je „Abro fest“ uvršeten u red manifestacija od značaja za Grad Valjevo što nama znači ozbiljnu podršku i sigurno u jednom delu bar finansijskom donekle rasterećenije pripreme za samu realizaciju . U ovoj godini ne treba zanemariti ni rad našeg Hora koji će održati nekoliko koncerata što samostalnih što u sklopu Tešnjarskih večeri , a takodje i naš igrački ansambl već sada priprema koncerte za ovu godinu . Tih koncerata biće tri i dodatni koncert u okviru Tešnjarskih večeri“, najavio je Antonić koji je dodao i da igrački ansambl vrlo brzo očekuje turneja u inostranstvu.
U radu Abraševića posebno je istaknuta činjenica da je Gradsko pozorište Abraševića selektovano je sa predstavom „Karolina Nojber“ za učešće na Festivalu profesionalnih pozorišta „Nušićevi dani“ u Smederevu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.