Za praznike samo 6 kupača

imageZa dane praznika u bazenu u SRC Petnica bilo samo 6 kupača. „ To pokazuje da bi izgradnja zatvorenog bazena bila potpuni promašaj , a da je balon pre svega rešenje“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Po podacima iz UFK „Valis“ koje se stara o balonu u SRC Petnica za dane praznika prodato je samo šest karata. „ Radili smo za dane praznika kao i prethodnih dana i za praznike nije bilo neke posete . Tih šest kupača to je bilo sve . Ali taj broj kupača nije veći ni drugim radnim danima. Ljudi jednostavno nemaju tu naviku“, kaže direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović.

Dugogodišnja priča o izgradnji zatvorenog bazena u Valjevu sada je dobila jednu potpuno drugačiju dimenziju. „ Pa to samo pokazuje da Valjevo i sadašnje generacije nemaju naviku odlaska na kupanje zimi. Za izgradnju zatvorenog bazena po postojećem projektu potrebno je 10 miliona evra , ali smo očito dobro procenili situaciju kada smo se odlučili za postavljanje balona koji je daleko manje koštao“, objašnjava direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Grad je u postavljanje balona uložio 30 miliona dinara i obavljeni su razgovori sa direktorima škola u Valjevu kako bi deca mogla imati časove fizičkog vaspitanja u Petnici.
„ Balon treba da posluži upravo da najmladji , neplivači , školarci, steknu navike korišćenja bazena i plivanja koje odrasli u Valjevu očito trenutno nemaju. Za njih se u budućnosti sa izgradjenim navikama isplati zidati zatvoreni bazen jer će ga oni koristiti. Takodje balon koriste i plivači i vaterpolisti što svakako olakšava njihove treninge i uopšte bavljenje ovim sportovima jer su ranije odlazili van Valjeva zbog toga“, kaže Jeremić koji dodaje da je opredeljenje grada za izgradnju Hale sportova umesto gradnje bazena daleko bolje rešenje za investiranje.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.