„Vidrak“ u akciji uklanjanja snega sa kolovoza

imageNa inicijativu gradske Direkcije ,JKP „ Vidrak“ noćas od 22 sata do 06. ujutro na ulice će izvesti svu raspoloživu mehanizaciju kako bi bio uklonjen sneg i sa kolovoza . „ Zamolio sam ljude da realizujemo ovu akciju i pristali su , radićemo celu noć“, kaže direktor Djordje Milanović.

„ Stavićemo sve službe grada u funkciju i Vidrak ima najviše mehanizacije za uklanjanje snega“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić u toku jutra za Vamediu govoreći o stanju na gradskim ulicama.
JKP „ Vidrak“ u gradu je zaduženo za čišćenje snega sa javnih površina izuzev trotoara gde je zaduženje gradjana da ispred svojih objekata uklone snežni nanos. „ Jasno je precizirano šta mi čistimo , ali snega ima mnogo na kolovozu i odlučili smo da jednom pravom akcijom i taj sneg uklonimo. Noćas od 22 sata do 06. ujutro na ulice ćemo izvesti svu raspoloživu mehanizaciju i kamione i utovarivače , tražili smo od „Vodovoda“ i skip jer je manji i lakši za operativne poslove ove vrste“, kaže Milanović.
On objašnjava da u programu preduzeća nije predvidjena ova vrsta aktivnosti na pomenuti način , ali i da su se zaposleni saglasili da ovu akciju treba izvesti. „ Ljudi su prihvatili ovu inicijativu i hvala im na tome . Sneg ćemo isteravati iz grada i deponovati kod teniskih terena na Pećini. Pomoći ćemo gradu koliko možemo“, kaže Milanović.

image Kako je jedna od inicijativa na sednici Štaba bila upravo opremanje ovog preduzeća za poslove zimkse službe Milanović kaže da je još pre par godina predlagao gradu još neke delatnosti preduzeća. „ To je bio naš predlog pre nekoliko godina i ne samo to već i još neke druge delatnosti koje su potrebne gradu. „Vidrak“ ima te kapacitete što se tiče ljudstva i dela opreme , ali nam je potrebno jedno ozbiljnije ulaganje od strane grada jer svu nedostajuću mehanizaciju mi  ne možemo sami da kupimo“, kaže Milanović.
Ovo preduzeće i u toku dana uklanjaće sneg sa gradskih ulica na mestima gde je saobraćaj slabije  frekvencije.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.