Uz donaciju do sifona

imageZavršena je izgradnja sifona ispod Kolubare koji je uništen u poplavi. Ovu izgradnju finansirao je UNDP sa 28 000 dolara.

U poplavama koje su pogodile Valjevo praktično je fekalnu kanalizaciju celog slivnog podrčuja MZ Gradac odvodilo u reku Kolubaru umesto u fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. “ Uz sredstva koja su dobijena od UNDP-ija u visini od 28 000 dolara mi smo uradili sifon i sabirnu šahtu kako bismo ponovo kanalizacionu mrežu usmerili prema fabrici otpadnih voda. Izvodjač radova bilo je preduzeće Autotransport.Poplave koje smo imali u potpunosti su porušile šahtu i uništile deo sifona, ali je sada i to sanirano“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora za tehnička pitanja u gradskoj Direkciji.

image Po njegovim rečima ostaje još naselje Veselinovići koje je takodje više od godinu dana u istom problemu , ali napominje da su se uslovi za ovu vrstu radova stekli tek sada kada je izgradjen most . „Stečeni su sada uslovi da se i njihov problem kanalizacije reši i to će takodje biti uradjeno“, kaže Trifunović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.