SPS: Novinari u Valjevu ne smeju biti izloženi progonu

imageValjevski SPS najoštrije je osudio najavu prljave izborne kampanje u Valjevu i apelovao na sve političke aktere da u preidzbornu trku udju dostojanstveno. Istovremeno  SPS  smatra da je nedopustiva zloupotreba medija koja je prisutna u gradu javno iznevši stav da nijedan valjevski novinar zbog svog teksta ne sme biti izložen progonu.

Djordje Milanović član GO SPS-a danas je apelovao na političke stranke da se uzdrže od vodjenja prljave predizborne kampanje jer to ne dolikuje ovom gradu. Milanović se posebno osvrnuo na valjevske medije rekavši da su mediji u Valjevu uvek odgovorno i profesionalno radili svoj posao . „ Sloboda govora i sloboda medija su osnovni postulati jednog demokratskog društva i valjevski mediji su svoju profesionalnost do sada pokazali više puta , kao partija nikada nismo stajali na braniku te slobode i profesionalnosti već smo je uvek podržavali“, rekao je Milanović.
Predsednik OO SPS-a i član Izvršnog odbora SPS-a Dragan Jeremić na konferenciji za novinare danas je rekao da je pravo pitanje zašto se u Valjevu dogadjaju stvari koje su očite poslednjih dana i ko to želi da političke aktere u Valjevu uvuče u predizborno „blato“?
„Najoštrije osudjujem svaki lični napad na bilo koga bez obzira da li se nekom svidja neki izveštaj ili ne .Suština je da je novinarski posao vrlo komplikovan i potpuno je jasno da su mediji korektori javnog mnjenja , ali način na koji se to u poslednje vreme sprovodi u Valjevu nije dobar i mi nećemo dozvoliti da bilo ko prlja Valjevo na ovaj način. Zaista je ružno to što se dešava i ljudi prozivaju jer rade svoj posao. Ja ne znam kako je država dozvolila da se nešto ovakvo desi sa privatizacijom i smatram da je gradsko rukovodstvo imalo propust po ovom pitanju koji mora ispraviti“, rekao je Jeremić.
S obzirom da je nedavno privatizovano Radio Valjevo jasno prozivalo novinare Dariju Ranković i Predraga Vujanca zbog  namere da javnost obaveste o zahtevima novih vlasnika prema Gradu, Jeremić na pitanje novinara o tom slučaju  kaže da takvo ponašanje istih nije profesionalno , ali na kraju nije ni ljudski. „ I sam sam se našao u tim pamfletima i oglasnim stranama bez ikakvog povoda.    Privatizovani radio se pre svega obrušilo na novinare Predraga Vujanca i Dariju Ranković koji su objavili tekstove po dostupnim podacima. Mi smo tu ušli u priču da to znači da svako može biti napadnut samo ako se nekom ne dopada šta neki medij objavi. To nije novinarstvo i na kraju nije ni ljudski“, rekao je Jeremić. On je potvrdio da je podjednako nedopustivo da se u proglasima bilo kog medija neopravdano   nadje i zamenik gradonačelnika Žarko Kovač koji je samo radio svoj posao   te i da rukovodstvo grada vrlo brzo mora izneti svoj stav po ovom pitanju.  „ Ne znam zašto još uvek nisu reagovali , ali očekujem da to učine vrlo brzo“, rekao je Jeremić upitavši da li su državni organi koji su zaduženi za privatizaciju medija zaista dobro odradili svoj posao, ako imamo ovakvu situaciju u gradu kakvu nismo imali nikada upravo zahvaljujući visokoj profesionalnosti valjevskih novinara.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.