Saopštenje Štaba za vanredne situacije – Sreda

imageŠtab za vanredne situacije grada Valjeva je i ovog jutra zasedao u užem sastavu.Doneti su sledeći zaključci:

1. Na teritoriji grada Valjeva, od 09,00 časova 05.01.2016. godine do 9,00 časova jutros, nije bilo značajnijih zahteva za intervencije od strane službi zimskog održavanja. Na dežurne telefone javio se manji broj građana kako bi ukazao na probleme usled neprohodnosti ulica i puteva. Nije bilo
potrebe za evakuacijom i angažovanjem specijalnih službi radi pomoći bolesnim i ugroženim licima. Služba za hitnu medicinsku intervenciju je došla do svih lica kojima je bila potrebna pomoć.

2. U večernjim časovima je na delu teritorije Grada padala kiša koja nije izazvala veće probleme u saobraćaju i kretanju pešaka. Došlo je do porasta temperature, što je doprinelo topljenju snega i pojavi većih količina vode na ulicama.
Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću da oslobodi slivnike od naslaga snega kako bi mogli da primaju vodu koja se stvara.

3. Prema izveštaju JP Direkcija za puteve i izgradnju grada Valjeva u popodnevnim časovima je bilo otežano kretanje ulicama i lokalnim nekategorisanim putevima koji su u toku noći čišćeni.

4. Prema izveštaju PZP-a: svi regionalni i magistralni putevi su prohodni.

5. Čišćenje i odvoženje snega sa trgova, parkinga i ostalih javnih površina je izvodilo JKP Vidrak u toku noći, uz upotrebu sopstvene mehanizacije.

6. U prognozi vremena za današnji dan najavljuje se potencijalno opasno vreme:u večernjim satima moguća je pojava ledena kiša koja će preći u sneg.Učesnicima u saobraćaju savetuje se opreznost.

 

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.