Opet sneg

      Нема коментара на Opet sneg

imagePrava zima uveliko je u našem gradu. Tokom drugog dana vikenda ponovo nam se vratio sneg , a meteorolozi za ovo popodne najavljuju prestanak padavina, a od srede i toplije vreme. Ulice u gradu za dane vikenda tretirane solju i rizlom.

 

Sneg se u Valjevu ove zime ne šali pa su u skladu sa najavom meteorologa za nove padavine za dane vikenda gradske ulice tretirane solju i rizlom. U skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije stepen angažovanosti svih javnih preduzeća je podignut. JKP Vodovod i JKP Toplana obavezani su da obezbede pripravnost u slučaju potrebe za aktivnostima kojima se održava stanje redovne isporuke.,JKP Vidrak je angažovan na čišćenju snega sa trgova, parkinga i ostalih javnih površina.U skladu sa Obaveštenjem o obavezama i postupanju gradjana u dane padavina komunalna inspekcija i policija izvršiće nadzor nad sprovodjenjem ove odluke koja obavezuje gradjane da uklone sneg sa trotoara ispred svojih objekata i lokala. Gradska Direkcija angažovana je u pojačanom nadzoru nad čišćenjem gradskih ulica.
Pored snega koji i dalje pada dodatni problem jesu naleti vetra , ali i temperatura od -4 stepena koja utiče na činjenicu da bačena so teže deluje.Ipak meteorolozi najavljuju da će temperatura danas u toku dana porasti do 0C što će značajno doprineti situaciji sa snegom u ulicama koje su tretirane solju.
U Srbiji danas oblačno i veoma hladno sa snegom, dok će na severu biti suvo. Posle pode i uveče očekuje se prestanak padavina, a sa severozapada i razvedravanje i smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, koji će stvarati snežne nanose i smetove. Vetar tokom večeri u slabljenju. Maksimalna dnevna temperatura bice od -5 do 0°C, na višim planinama ispod -12°C.
U utorak vedro i veoma hladno, tokom jutra sa jakim mrazom. Minimalna temperatura od -14°C na jugu do -8°C na severu Srbije, na višim planinama i ispod -20°C, maksimalna dnevna od -6 do 0°C. Od srede toplije, ali i dalje sa umerenim, ponegde i jakim mrazovima. Biće suvo i sa sunčanim intervalima, a tokom srede i četvrtka prolazno naoblačenje, tek na zapadu sa slabim snegom. Maksimalna temperatura u četvrtak i petak uglavnom od 0 do 7°C.

 

S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.