Obućina napustio Radio Valjevo

imageDirektor i glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva Predrag Obućina podneo je neopozivu ostavku na ove dve funkcije u ovoj medijskoj nedavno privatizovanoj kući.“Od 30. decembra sve je krenulo u smeru koji nisam želeo“, rekao je u izjavi medijima Obućina.

Skupština grada samo dva dana pred Nou godinu i formalno je razrešila dužnosti direktora Radio Valjeva Predraga Obućinu s obzirom da je ovo preduzeće privatizovano te i da Skupština više nema nadležnost nad njegovim radom. Ipak Obućina je znatno kasnije sam podneo ostavku rekavši da se ne slaže sa poslovnom politikom koju vode novi vlasnici. „Mnogi poslovni i uredjivački potezi povučeni su mimo mog znanja iako sam bio na fukciji direktora i glavnog i odgovornog urednika. Prvih mesec dana sam imao korektan odnos sa novim vlasnicima , a onda je od 30 decembra sve krenulo u smeru koji nisam želeo. Još 27 . decembra firma je preregistrovana po zakonu i ja sam postavljen za direktora i glavnog i odrgovornog urednika. Prihvatio sam se tog posla iz najbolje namere , ali ovako više ne mogu da radim“, rekao je Predrag Obućina , a prenosi list Napred.

Iako Obućina još uvek ne želi da govori koje su to odluke lica Zoran Majdak koji se predstavlja kao predsednik kompanije i Goran Pejković direktor političkog programa sa kojima se nije složio samo činjenica da su upravo u tim danima isti prekršili zakon reklamirajući političku partiju mimo kampanje navodi na pomisao da je takvo činjenje možda jedan od razloga. Istovremeno na njihovom portalu pojavili su se tudji tekstovi pri čemu pravi autori nisu potpisani što je opet kršenje zakona o autorskom pravu . Reklamiranje mimo kampanje sebi nije dozvolio čak ni Pink koji prednjači u podržavanju politike premijera Aleksandra Vučića niti bilo koji drugi medij u Srbiji. Ovakvo činjenje jasno navodi na pomisao da je možda Doris Aćimović kao vlasnik značajnija figura od premijera koji poziva na poštovanje pravila i zakona. Ili premijer još uvek nije obavešten o ovom slučaju .Pitanje je da li bi se složio sa ovom novom poslovnom politikom? Interesantno je da se valjevski naprednjaci nisu oglasili u novogodišnjim čestitkama iako se novi vlasnici toplo preporučuju ovoj partiji. Naprotiv iz redova SNS-a stiže informacija da pomenuta lica nikada nisu videli niti sa njima razgovarali niti su isti ikada boravili u njihovim prostorijama.
Sam Obućina za pomenuta lica koristi izraz vlasnici iako se zna da je na aukciji ovu medijsku kuću kupila izvesna Doris Aćimović. Zašto se Majdak i Pejković nisu transparentno pred Agencijom pojavili kao vlasnici pitanje je za Agenciju , ali i REM koji se sdruge strane bavi medijskim zakonima.
Nakon Obućine glavni odgovorni urednik postao je Zoran Majdak pa je bar sada jasno ko je odgovoran i za šta u ovom preduzeću.
Preostali zaposleni se ne oglašavaju po pitanju ove nove poslovne politike pa je moguće i zaključiti da je u potpunosti podržavaju.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.