Obrazac M4 u elektronskoj formi

imageDržava najavljuje eServis čime će troškovi I za gradjane I za institucije biti smanjeni. U 2016. godini obrazac M4 u elektronskoj formi.

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu za 2016. godinu najavljuje veću komunikaciju institucija izmedju sebe što bi za cilj iimalo smanjenje trokova institucija , ali i gradjana. Po njegovim rečima prelaskom na ovaj vid elektronskog poslovanja gradjani više ne bi morali da stoje u redovima ispred brojnih šaltera već bi najeći broj dokumenata mogli da pribave elektronskim putem .
Za sajt Direkcije za  elektronsku upravu Stojanović je izjavio da je  po prvi put  država na tragu prave interoperabilnosti, odnosno situacije u kojoj državni organi razmenjuju podatke između sebe. „Kroz saradnju sa PIO fondom, otvorili smo sasvim novo poglavlje – potpuno ukidanje M4 obrasca koji će građanima, ali i privrednom sektoru doneti brojne uštede u finansijama i vremenu.  Obijanje šaltera postaje stvar prošlosti. Od sada ćemo poslove prema državi moći da obavljamo u potpunosti online, uz pomoć računara i internet konekcije – iz svog doma ili kancelarije. Budućnost jeste u inovativnim servisima eUprave i ona je već stigla“, istakao je Stojanović.
Ipak oni koji i dalje žele da u ruci imaju papir moći će i to pravo da ostvare.
Država najavljuje uštedu od nekoliko miliona evra  ali i smanjenje   korupcije koja iz državne kase izbije između pola milijarde i milijardu evra u toku samo jedne godine!

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.