Nagrađena prvorođena beba u Pravoslavnoj Novoj godini

imagePrva beba rođena 14. januara, kada se obeležava Pravoslavna Nova godina, je Luka Nikolić i na osnovu Odluke Skupštine grada Valjeva, porodica je nagrađena novčanim iznosom od 20.000,00 dinara, higijenskim paketom, vrednosti 5.000,00 dinara i bebi sedištem za automobil.

Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić je obišao ovu porodicu i čestitao roditeljima Ivani i Predragu, koji imaju i devetogodišnjeg sina Andriju. S obzirom na to da je gradskom odlukom planirano da budu nagrađene porodice prvorođene dece 1. januara i 14. januara, ove godine nije dodeljena nagrada za bebu rođenu za Novu godinu, jer je prva beba sa teritorije grada Valjeva rođena 3. januara. Inače, od 1. januara do 25. januara naš grad je bogatiji za 33 bebe.
Načelnik Gradske uprave je istakao da je Grad Valjevo i u 2016. godini planirao u budžetu brojna izdvajanja iz oblasti socijalne zaštite i podrške porodici: „Obaveza predstavnika lokalne samouprave je da olakšamo i podstaknemo mlade da se odluče na roditeljstvo, jer je unapređenje položaja porodica jedan od glavnih načina razvoja lokalne zajednice. Grad Valjevo je pored čitavog seta usluga, od ove godine uveo i nove usluge, koje će uz već postojeća izdvajanja u oblasti socijalne zaštite, Valjevo učvrstiti na vodećem mestu lokalnih samouprava koje veliku pažnju pridaju unapređenju socijalne zaštite.“
U 2016. godini će se nastaviti sa finansiranjem nezaposlenih porodilja, za šta je planirano 30 miliona dinara. U prošloj godini, ovu naknadu je počelo da koristi 250 porodilja i njihov ukupan broj je bio 515. Fondacija za talentovane učenike i studente će sa 17.850.000,00 dinara stipendirati 248 učenika i studenata. Biće nastavljeno finansiranje Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju sa 10.415.550,00 dinara. Od ove godine je u okviru Dnevnog boravka uvrštena i usluga za odrasle sa smetnjama u razvoju. Za naknadu za treće dete u 2016. godini je planirano sedam miliona dinara. Centar za vantelesnu oplodnju će se finansirati sa 3.500.000,00 dinara. Nova usluga je i uvođenje ličnog pratioca za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, za šta je planirano 2.300.000,00 dinara.
Grad Valjevo će u 2016. godini finansirati i brojna dopunska prava invalida, naknade troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“, pomoć i negu starih i drugih lica i ostale usluge.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.