Na Divčibarama skijanje samo za najmladje

imageVisina snega na Divčibarama je 30 cm. U ovoj zismkoj sezoni sasvim izvesno neće raditi staza na Crnom vrhu s obzirom da ugovor izmedju preduzeća Kej i grada još uvek nije potpisan.

„ Ostalo je bilo samo da se reši problem graničnih parcela i to je malo usporilo potpisivanje Ugovora sa zakupcem , ali posle Božića i to će biti završeno i Ugovor potpisan“, kaže načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić objašnjavajući zašto ugovor sa zakupcem još uvek nije finalizran.
Ski stazu na Crenom vrhu u zakup na 15 godina uzelo je preduzeće „Kej investment“ , a kako se na prvi oglas za stazu niko nije javio sama odluka o davanju u zakup doneta je prilično kasno pa je već tada bila pod znakom pitanja mogućnost da za ovu zimsku sezonu staza bude u funkciji.
Iako na Divčibarama trenutno ima snega direktor UFK „Valis“ koja se ranije starala o skijalištu kaže da je to nedfovoljna visina snega za pripremu staze. „ To je nedovoljna visina za rad , odnosno tabanje staze , sneg mora biti značajno viši „, kaže Aleksandar Mijailović.
U ovom trenutku na Divčibarama rade male ski staze za početnike zahvaljujući ski školi Bambino.Prva mala ski staza se nalazi ispod hotela Maljen i na njoj je postavljen ski lift sa kanapom za početnike u skijanju. Druga nova ski staza se nalazi kod konačišta „Heba“ i takođe je opremljena ski liftom sa kanapom.
Divčibare su godinama priča o potencijalnom razvoju turizma ipak po svemu sudeći proći će još godina dok Valjevo zaista ne bude imalo koristi od nama najbliže planine.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.