VK Singidunum : VK Valis 93 6 : 8

imageVK Valis 93 je u, definitivno, najuzbudljivijoj utakmici u dosadašnjem toku takmičenja u Prvoj B vaterpolo ligi Srbije, pobedio domaći VK Singidunum, rezultatom 8:6.

Pred punim tribinama beogradskog Tašmajdana, dva rivala su se lavovski i fer borila za bodove, čije je osvajanje bilo ključno za zadržavanje, odnosno preuzimanje prvog mesta na tabeli. Singidunum je, sa jednom utakmicom više, u odnosu na Valjevce, još uvek na čelu, međutim, Valis 93 do kraja prvog dela takmičenja igra još dva meča i to protiv dosta slabije rangiranih ekipa, te se očeuje da će u Novu 2016-u ući kao vodeći tim.
Utakmica je počela opreznim napadima oba tima, te je prva četvrtina završena rezultatom 1:1. Drugi period utakmice doneo je više uzbuđenja i golova, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Međutim, usledilo je par minuta velikog naleta igrača Valisa 93, te su ovu četvrtinu dobili sa 5:2. Rezultat na poluvremenu glasio je na 3 gola viška za Valjevski klub- 6:3.
Na početku drugog poluvremena usledila je očekivana reakcija domaćih koji su, pre svega zahvaljujući odličnoj fizičkoj, odn. kondicionoj pripremljenosti, uspeli da u utakmicu vrate neizvesnost. Na kraju treće četvrtine, rezultat je bio 6:5 u korist Valisa 93.
Poslednji period igre pokazao je koja ekipa je pobedu više želela, iako ni konačni rezultat u korist Beograđana ne bi bio nepravičan. Igračima Valisa 93, potrebno samopouzdanje i podršku ulili su sa klupe treneri Jova Serafimović i Srđan Marković, a momci u bazenu su dokazali da imaju kvalitet vredan pažnje. Neverovatnim golovima sa velike udaljenosti i čvrstom odbranom, Valis 93 je četvrtu četvrtinu dobio sa 2:1, a utakmicu sa 8:6.
Usledile su ovacije sa tribina, beogradska publika je pokazala da ume da ceni viteštvo i da navija u duhu najboljih sportskih i ljudskih vrednosti.
Igrači i treneri bolje plasiranog valjevskog kluba, sutra će imati dan pauze, nakon čega će započeti sa pripremama za meč protiv VK Dorćol koji je na programu iduće sedmice.
Za Vaterpolo klub Valis 93 nastupili su: Spasojević, Jokić, Janošević, Mitrović, Arsenović, Beljić, Pelemiš (1), Gligorijević (2), Popović (1), N. Đorđević, L. Đorđević (1), Bulajić (3), Ilić i Nasev.

Luka Đorđević

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.