Prodata Vujić televizija?

imageZoran Majdak objavio na fejsbuk profilu da je kupljena Vujić televizija. Po saznanjima Vamedie aktuelni glavni i odgovorni urednik Milan Milinović o prodaji svog udela od 30% odlučiće nakon što mu stigne pismena ponuda.

Po svemu sudeći valjevski VTVje prodat pravim vlasnicima Radio Valjeva Zoranu Majdaku i Marku Aćimoviću. U ovom trenutku potvrda ove informacije dolazi upravo od Majdaka koji je na svom fejsbuk profilu objavio :“Završeni pregovori oko kupovine VTV! Uskoro se i vidimo“.
VTV je vlasništo firme Vujić Valjevo sa udelom or 70% dok je preostalih 30% vlasništvo još uvek aktuelnog urednika Milana Milinovića. Milinović u ovom slučaju ima pravo preče kupovine pa se kako Vamedia saznaje očekuje da Milinović da svoj odgovor o prodaji svog udela. Nezvanične informacije govore da je televizija prodata za iznos od oko 500 000 evra . Kako kažu pravnici ovaj novac otići će na račun preduzeća Vujić Valjevo koje je trenutno u UPPR-u zbog velikih dugova. Kako UPPR predvidja rate otplate dugova vrlo je moguće da u ovom slučaju novi vlasnici televizije praktično preuzimaju otplatu dugova po predvidjenom programu.
Milan Milinović sa svojih 30% jasno je , ne bi imao velikog uticaja u budućoj poslovnoj politici televizije pa je za očekivati da i on proda svoj deo.
Na svom fejsbuk profilu Majdak takodje snažno lobira za SNS pa pored fotografija iz Novog Sada i slika premijera Vučića navodi :“Uživo prenos na Radio Valjevo, Radio Barajevo, Radio 24, Radio Extra Mladenovac !!! Podrška SNS-u!“.
Buduća Vujić televizija očito će biti na strani ove partije sobzirom da se Majdak otvoreno deklarisao za nju. Upravo ova činjenica mogla bi biti, kažu upućeni, presudna da i Milinović koji je do sada vodio računa o ravnomernosti u zastupljenosti svih političkih opcija , suočen sa samo jednom opcijom i jasnom najavom o promeni poslovne politike , proda svoj udeo.
Prodaja VTV -a uključuje i zgradu u kojoj se televizija nalazi za razliku od Radio Valjeva koje nema svoj objekat. Kako Vamedia saznaje ovih dana iz Gradske uprave na adresu Radio Valjeva stići će dopis kojim im se nalaže iseljenje iz gradskog objekta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.