Pet medalja za rvače Mladosti

imageU organizaciji Rvačkog kluba Pobednik iz Borče, održan je tradicionalni medjunardodni turnir u rvanju slobodnim stilom “Trofej Pobednika”. Na turniru je učestvovalo blizu 200 takmičara iz Bugarske, Slovačke, Makedonije, Grčke, BiH, Hrvatske i Srbije, a rvači Mladosti imali su zapažen nastup, osvojivši pet medalja, i to 2 srebra i 3 bronze.

Bronze su osvojili kadeti Lazar Gavrilović i Bojan Marić u kategoriji do 100kg, kao i Ilija Lazarević u kategoriji do 76kg. U finalu su zaustavljeni Viktor Lukić u uzrastu mladjih pionira u kategoriji do 45kg, dok je kod kadeta Strahinja Djermanović bio drugi (-76kg). Nastupili su jos i Aleksandar Ivković, Boris Nesković, Srdjan Marić i Luka Ranisavljević, ali u veoma jakoj konkurenciji nisu uspeli da stignu do medalja. Trener Marko Jovanović ističe da je zadovoljan nastupom cele ekipe, i da je rezultat od 5 medalja na ovako jakom takmičenju izuzetan uspeh.
Naporan rad sa mladjim kategorijama, osim medalja sa “Trofeja Pobednika”, krunisan je i pozivom Bojana Djurdjevića (-66kg) u reprezentaciju Srbije. Djurdjević če nastupiti na Prvenstvu Balkana za starije pionire koje se održava u Senti od 10 – 13. Decembra. Po rečima Jovanovića, trenera reprezentacije, poziv Djurdjevića u nacionalni tim predstavlja veliku čast i potvrdu kvalitetnog rada Rvačkog kluba Mladost, a ono što posebno ističe je podatak da je jos 3 rvača Mladosti ravnopravno konkurisalo za nastup na ovom takmičenju, i da u buducnosti treba očekivati još više valjevskih rvača koji će nositi dres sa državnim grbom.
RK Mladost

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.