Novi mobilijar i stajališta

imageI ove godine u Valjevu će biti obnovljen ili na pojedinim mestima inoviran urbani mobilijar.Novina ove godine jesu četiri autobusa stajališta.U okviru plana redovnog održavanja urbanog mobilijara gde je planirano 9.000.000 dinara

Svake godine Grad Valjevo ulaže sredstva u nabavku novog mobilijara kojim se menja dotrajao postojeći ili se novi mobilijar postavlja na novim prostorima i ulicama. Po rečima Milana trifunovića pomoćnika direktora za tehnička pitanja ove godine je nabavljeno 30 klupa, oko 20 djubrijera , a postavljaju se i dve nove pečurke. „ Najverovatnije ćemo klupe postaviti tek na proleće , ali one su naručene i treba da stignu ovih dana . Trenutno se postavljaju dve pečurke na prostoru pored reke Gradac kod Europroma jer se pokazalo da mnjogo gradjana u toku letnjih meseci upravo boravi na tom prostoru. Mobilijar se stalno zanavlja , ali i zbog dotrajalosti menja tako da ćemo neke djubrijere postaviti u novim ulicama , a na nekim mestima zameniti one koje su propale .Treba reći da je ove godine uloženo 3.575.040 dinara na održavanje mobilijara odnosno na popravku uništenog mobilijara od strane nesavesnih gradjana.“, objašnjava Trifunović.
Preduzeće Korali u Valjevu trenutno radi na izgradnji četiri nova autobuska stajališta i to dva u Beloševcu i po jedno u naselju Zbratimljeni gradovi i Ulici Majora Ilića.. „To će biti potpuno nova stajališta jer se pored odne podloge radi i nadstrešnica i biće uradjene po ugledu na već postojeće nadstrešnice u gradu“, kaže Trifunović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.