Ministar Lončar u Opštoj bolnici

imageMinistar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas radove u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i zdravstvenoj ambulanti u Divcima, koje finansira ministarstvo zdravlja.

U valjevskoj bolnici ministar Lončar je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tempom radova na rekonstrukciji mokrih čvorova koji kako je rekao nisu obnavljani 30 godina.“Danas počinju i radovi na zameni propalih podova u oprecionom bloku koji moraju biti završeni do 13. januara, dok krečenje i sredjivanje mokrih čvorova treba da bude gotovo do proleća.Želimo da pacijenti koji dolaze u bolnicu jer imaju neki zdravstveni problem neosećaju smrad iz toaleta kao što je do sada bilo“, rekao je Lončar .
On je pohvalio rad valjevske bolnice istakavši posebno ozbiljnost rada Centra za vantelesnu oplodnju i Angio sale . Ministar zdravlja je obećao da će Bolnica već u januaru imati odobrenje da angažuje nedostajuće kadrove, pre svega embriologa u Centru za VTO.
Što se tiče skenera koji mesecima ne radi Lončar kaže da je ministarstvo zdravlja do sada uvek finansijski intervenisalo kada mu je prijavljen kvar na tom važnom dijagnostičkom aparatu.

image „ Medjutim , mislim da ćemo u narednom periodu taj problem morati da rešimo na drugi način , a ne stalnim popravkama . Moramo naći nekoga ko će skener održavati 24 sata dnevno i 365 dana u godini , garantovati da će on raditi“, poručio je Lončar .
Direktor Opšte bolnice dr Dobrivoje Grujičić zahvalio se ministrau zdravlja na podršci koju pruža ovoj ustanovi rekavši da je Bolnica u Valjevu samo u prethodnom periodu od ministarstva zdravlja dobila preko 100 000 evra za realizaciju različitih projekata.

S.V   

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.