Metalac -Mega Leks 83:76

imageKošarkaši Metalca savladali su Mega Leks na svom terenu sa 83:76 (15:17, 20:14, 25:23, 23:22), u 13. kolu ABA lige.

VLADIMIR ĐOKIĆ, trener METALCA: Mega je mlada, poletna, talentovana ekipa, zaista igraju fantastičnu savremenu košarku. Pribojavali smo se ove utakmice, znali smo njihove kvalitete, ali naša želja, energija i kvalitet doneli su nam pobedu. Bio je ovo težak meč, jer je ekipa Mege maksimalno agresivna, presekli su nam puno pasova prilikom izvođenja lopti, fantastično su igrali odbranu. Igralo se na mahove, mi se "odlepimo", oni nas stignu… Publika je bila naš šesti igrač, zasluženo smo pobedili i definitivno nam predstoji borba do poslednjeg kola za opstanak u ABA ligi.

DEJAN MILOJEVIĆ, trener MEGA LEKSA: Čestitam Metalcu na zasluženoj pobedi, stvarno su danas bili bolji od nas. Nismo ostvarili plan koji smo imali, čini mi se da je Metalac bio agresivniji što je za nas nedopustivo. Pokušali smo da iskoristimo to što oni nemaju plejmejkera i da ih uvedemo u probleme presingom, međutim oni su to rešili lakše nego što je trebalo. Puno koševa smo primili iz kontranapada, prvenstveno zbog izgubljenih lopti, a kad izgubite loptu u prednjem polju, tu nema odbrane… Kad protivnik ima 12 skokova u napadu, kad imate 20 izgubljenih lopti i kada vam dva najbolja igrača šutiraju 24-4 iz igre, ne možete da očekujete pobedu.

BORIS BAKIĆ, igrač METALCA: Čestitam saigračima i treneru na jako važnoj pobedi posle serije loših rezultata. Imali smo imperativ pobede i imali smo određeni pritisak da moramo da pobedimo pred svojim navijačima. Borili smo se od samog početka nametnuvši svoj ritam. Mega Leks je jako nezgodan protivnik, mlad ali pun samopouzdanja i jako je teško igrati sa njima. Uspeli smo iako su mlađi da ih pretrčimo i zasluženo trijumfujemo na kraju. Očekujem da u narednim utakmicama nastavimo sa ovakvim igrama i da napravimo što bolji rezultat.

METALAC FARMAKOM: Kočović, Malešević 11 (7 skokova), Badovinac, Čampara, Kutlešić 20 (8-6 za dva, 11-8 slob. bacanja), Janković, Jevtović 16 (6 skokova), Jošilo 11 (8 skokova), Rakićević 6, Bakić 5, Gabrić 14.
MEGA LEKS: Aranitović 12, Đoković, Jaramaz 8, Veljković, Ivanović 13, Pavlović, Luvavu 8, Kaba 4 (6 skokova), Simeunović 8 (6 skokova), Nikolić 15, Janković 8 (6 skokova).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.