Kome verovati?

      Нема коментара на Kome verovati?

imageDok direktor obdaništa Zlatomir Marković novinarima tvrdi da je deci na zimovanju obezbedio 24- satni nadzor lekara u ambulanti podaci iz Doma zdravlja pokazuju da ambulanta niti radi ceo dan niti sve dane vikenda.

Pažnju valjevske javnosti u jednom trenutku privukla je informacija o nezadovoljstvu roditelja koji su decu poslali na sedmodnevni boravak na Divčibarama u organizaciji PU „Milica Nožica“. Roditelji su navodili lošu ishranu , nedostatak lekarske nege za koju je kako kažu direktor Zlatomir Marković ranije rekao da je u potpunosti obezbedjna. Pojedini roditelji tvde i dalje da je obdanište obećalo lekara u objektu boravka , a direktor Marković valjevskim novinarima ustvrdio je da je rečeno da će deci biti 24 časa dostupan lekar i medicinska sestra koji ordiniraju u ambulanti na Divčibarama.
Na pitanje Vamedie upućeno Domu zdravlja o radnom vremenu ambulante dobijen je odgovor da ambulanta radi radnim danom od 7 do 14.30 sat i samo prve subote u mesecu u istom terminu. Nejasno je kako se može govoriti o lekarskom nadzoru u trajanju od 24 sata kad informacije o radnom vremenu govore drugačije. Nezvanična je pretpostavka da je Marković računao na činjenicu da zaposleni u ambulanti žive na Divčibarama . Ali sve i da je tako nema podataka da je obdanište posebno platilo dopunski rad osoblju u ambulanti van radnog vremena. Da li se računalo samo na savest i lekarsku zakltevu u ovom slučaju, sobzirom da je poznato da su se zaposleni u ambulanti uvek odazivali na pozive van radnog vremena za potrebe ski staze, nepoznato je.
Srećom velikih intervencija nije bilo pa ceo slučaj, sad tvrde neki, „treba zaboraviti“. Činjenice ipak pokazuju da je „slučaj“ pokazao dve stvari. Najpre da roditelji moraju do tančina i s pažnjom proveravati rečeno i najavljeno , a potom da bi situacija sa ambulantom trebala bi da bude signal gradu da ukoliko zaista ima nameru da razvija turizam na ovoj planini učestvuje u radu ambulante urgencijom za veći broj zaposlenih za Dom zdravlja u ministarstvu ili finansijskom pomoći upravo za rad ambulante.

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.