Još tri kilometra gradskih ulica

imageU poslednjem tenderu koji se realizuje u ovoj godini asfaltirano je oko 3 kilometra gradskih ulica . Ukupno 12 novih ulica dobile su MZ Sedlari, Popučke, Peti puk, Gorić.

U MZ Sedlari uradjene su tri novasfaltirane ulice . Meštani tvrde da su zbog velikih uzbrdica do sada ulice koje su nasipane vrlo brzo propadale odnosno voda je odnosila nasip. „ Sada smo uradili tri takve ulice . Ranijih godina dosta novca je potrošeno na nasipanje koje je odavno pokazalo da nije rešenje za ovakve ulice. Ovo su ulice koje su uradjene iz tendera čija je vrednost 14 386 000 dinara. Ukupno smo uradili sada 12 ulica“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Za narednu godinu po njegovim rečima ostaje još toliko ulica koje treba uraditi, a koje su u medjuvremenu rešile svoje imovinsko pravne odnose . Najviše privatnih ulica ima MZ Gradac gde je oko 35 ulica privatno vlasništvo i kako je rečeno u njima ne može biti asfaltiranja.

image U MZ Peti puk član Saveta MZ Bojan Bošković kaže uradjeno je u protekle četiri godine mnogo toga i jedan veliki broj ulica. Tom spisku sada su pridodata i dva kraka Paraćinske ulice . „ Mora se razumeti da je MZ Peti puk po broju stanovnika veća čak i od nekih opština u Srbiji , veća je recimo od Mionice i potrebna su zaista velika sredstva za ulaganje i održavanje postojeće infrastrukture . Mi ovde imamo samo još par ulica koje treba uraditi , a neke treba rekonstruisati. Mi mislimo da je u najvećoj meri uradjeno sve ono što smo do dsada navodili kao probleme“, rekao je novinarima Bošković.

image Nakon završene kanalizacije u ulici Miloja Spasojevića u MZ Novo naselje ova ulica je i asfaltirana . „ Sa završetkom ove ulice završili smo ceo ovaj kvart i sve ulice u protekle četiri godine smo asfaltirali“, rekao je u obilasku nove ulice sa novinarima direktor Jeremić. Da je tako potvrdjuje i Selimir Vesić predsednik MZ Novo naselje. „ Mi nikada nismo dobili ovoliko ulica , ovoliko kanalizacije uradjene kao u protekle dve i po godine. Ostaje još par ulica , ali one su privatne i tu grad ne može da pomogne mnogo . Imamo obećanje za uredjenje sportskog igrališta i uredjenje svlačionica tih objekata , „Vidrak“ nam puno pomaže da to igralište koje imamo održavamo i zaista smo zahvalni na ovolikim radovima“, rekao je Vesić.

image

U MZ Popučke uradjena su dva kraka duge ulice koja još uvek nema ime , ali kako je u neformalnim razgovorima rečeno sad kad su ulice i asfaltirane gradjani mogu dati inicijativu za njihova imena. U ovoj MZ ostaju još četiri privatne ulice koje mogu biti uradjene naredne godine ukoliko meštani reše imovinsko pravne odnose .

image

Ispod pruge u MZ Gorić završeno je asfaltiranje pet ulica . „ Zaista bih se zahvalio gradu i Direkciji koja je četiri godine u ovoj MZ izvodila radove. Evo konačno oni koji žive ispod pruge svrstavaju se u red ravnopravnih gradjana. Uradjeno je pet ulica sada i ostala je samo jedna gde vlasnik polovine ulice nije želeo da bez nakanade preda ulicu gradu , a kako je utvrdjeno da i on koristi istu ulicu odustalo se od plaćanja i ta ulica je jedino ostala neasfaltirana. Ali nismo samo asfalt uradili već je to usledilo nakon završetka izgradnje kanalizacije . Trenutno se radi kanlaizaciona mreže u jednoj od ulica i to će biti ukupno 24 kilometra kanalizacione mreže . Svaka kuća sada ima kanalizaciju, rasvetu, asfalt“, kaže Mihailo Todorović predsednik MZ Gorić.

U gradskoj Direkciji navode da se zbog neizvesnih vremenskih prilika u ovoj godini neće raditi rekonstrukcija ulice Vojvode Mišića , ali da će zato najverovatnije početi uskoro radovi u ulici Milovana Glišića. „ Vojvode Mišića ulica ostaje za sledeću godinu već za proleće , asada je sve izvesnije da kreću radovi u Milovana Glišića . Ulica Mirka Obradovića već je probijena, rade se potporni zidovi odnosno nosači buduće saobraćajnice i tu takodje radovi napreduju kako je i bilo očekivano“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.