DS: Grad prenosi 400 miliona , a ne 270 kako je najavljeno

imageValjevske demokrate još jednom su kroz osvrt na planirani budžet za 2016. godinu upitali gradske čelnike zašto sredstva koja grad ima nisu utrošena i izneli stav da će grad 1 januara u budžetu imati ne 270 miliona kakao je najavljeno već 400 miliona dinara prenetih sredstava.

„ U septembru je na računu grada bilo 348 miliona dinara , ostaje pitanje zašto ta sredstva nisu potrošena . Pogotovo ako znamo da je za funkcionisanje grada dovoljno 50 miliona dinara znači 300 miliona imamo za investicije . To je 2,5 miliona evra . Za toliko novca može mnogo toga da se uradi. Može jedno manje obdanište, možemo radikalno da izvršimo rekonstrukciju vodovodne mreže . Mnogo toga može biti uradjeno i zato pitamo, zašto nije uradjeno“, rekao je odbornik DS-a Slobodan Pavlović.
Pavlović je danas na konferenciji za novinare DS-a konstatovao i da grad prenosi u sledeću godinu 270 miliona dinara te i da shodno podatku iz septembra treba postaviti pitanje kako je moguće očekivati da u četvrtrtom kvartalu bude utrošeno 78 miliona dinara što je daleko više od ostvarivanog plana. „ Ja lično mislim da ćemo godinu završiti sa 400 miliona dinara suficita . Zato predlažem da treća tačka dnevnog reda Skupštine bude rebalans budžeta . Zato ja zaista molim gradonačelnika da objavi kakvo je stanje budžeta 1. januara , a ja vam tvrdim da je blizu 400 miliona dinara . Više puta smo govorili da grad mora imati načelnika budžeta , a mi ga već više godina nemamo . To mora biti vrhunski ekonomista koji radi svoj posao i to ne može raditi svako“, rekao je pavlović.
On je danas podsetio da je Skupština podržala kolektivni ugovor kojim je zaposlenima u „Vidraku“ bilo dozvoljeno povećanje plate od 3do 4000 dinara . Potom , kako kaže, stiglo je obaveštenje od države da je sve to nelegalno . „ Ljudi su tri ili četiri meseca primali taj iznos i sad se traži da se to vrati i da oni to više ne primaju. Zašto se onda potpisuju kolektivni ugovori ako se ne sprovode? Ovakvo postupanje je krajnje neprihvatljivo“, rekao je Pavlović.

Na današnjoj konferenciji za novinare Slobodan Pavlović kritikovao je u ime demokrata pozicije u novom preduzeću „Agrorazvoj“ rekavši da je 2,5 miliona dinara predvidjeno samo za funkcionisanje preduzeća u kome su direktor preuzeća i tri člana NO . „ Ovo preduzeće nam apsolutno nije bilo potrebno i toliko o najavljenim ambicioznim poduhvatima u domenu poljoprivrede.Ali to nije jedini promašaj. Vi znate da je najavljena izgradnja Hale sportova i u budžetu tako je rečeno predvidjeno 300 miliona dinara. Sada te hale više nema. Govoreno je koje godine koliko novca će biti investirano iz budžeta koliko od ministarstva , a sada to se ne pominje. Da li je bilo pogrešno što je postavljeno pitanje da li nam je potrebna Hala sportova kad grad nema novca ? To je desetogodišnji Skadar na Bojani koji je oduzeo mnogo energije i mnogo priče u proteklom periodu“, rekao je odbornik Pavlović   

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.