Doček Nove godine samo za decu

imageDoček Nove godine u Valjevu i ove godine biće organizovan samo za najmladje Valjevce. Veliki novogodišnji koncert za sada ostaje prošlost za Valjevo.

U budžetu grada ove godine predvidjeno je oko milion dinara za organizovanje dočeka Nove3 godine. „I ove godine smo se odlučili da doček Nove godine bude u znaku programa za decu u Valjevu. Koji će programi biti organizovani i na kojiim lokacijama biće poznato uskoro , ali ćemo se truditi da deca u Valjevu imaju programe različite sadržine kao što je to bio slučaj i prethodne godine“, kaže načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić. On naglašava da će gradjani i mališani na vreme biti obavešteni o satnici programa.
Grad Valjevo i prošle godine Novu godinu obeležio je programima za decu za koje je iz budžeta izdvojeno 480 000 dinara. Načelnik Vujić Subotić objašnjava da je i proše godine u budžetu bilo opredeljeno oko milion dinara, ali da sav novac nije potrošen pa se i ove godine očekuje da će ušteda biti napravljena.
Iako se Valjevo dve godine za redom moglo pohvaliti velikim novogodišnjim koncertom za odrasle Vujić Subotić kaže da sada novca za takav koncert nema. „Jedan ozbiljan novogodišnji koncert mora dosta da košta , a mi sa milion dinara to ne možemo da organizujemo. Svi izvodjači za Novu godinu imaju znatno više cene nastupa nego tokom godine tako da je to još jedna otežavajuća okolnost. Ali, složićete se da smo ove godine imali dobre koncerte na Tešnjarskim večerima i gradjani su to dobro i ocenili. I ti koncerti organizovani su uz pomoć sponzora , a ne samo od sredstava iz budžeta grada. Sada nemamo novca za veliki koncert.
Grad Valjevo je za doček 2014. godine organizovao koncert „Moje tri“ za 1 489 000 dinara dok je veliki koncert za pamćenje organizovan za doček 2013. godine kada su u Valjevu nastupili Željko Joksimović, Ana Bekuta, Neverne bebe, Miki i Jelena Jevremović za šta je izdvojeno 3 miliona dinara. I tadašnji koncert pratili su sponzori , ali i povoljne cene izvodjača posebno za Valjevo.“Poseta i na jednom i na drugom koncertu je bila izvanredna tada i sigurno da bi i sada koncert kao i svaki uostalom u Valjevu bio dobro posećen. Ali nedostatak novca je ovoga puta presudan tako da smo odlučili da ponovo obradujemo decu i siguran sam da će biti odabrani najbolji programi“, zaključuje Vujić Subotić.
Za sada nema velikih najava za druge gradove Srbije, ali da će koncerata po Srbiji biti u to ne treba ni sumnjati . Po ustaljenoj praksi nekoliko scena imaće verovatno srpska prestonica pa kome nije daleko Novu godinu može dočekati upravo u Beogradu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.