Sednica počela i radni deo

imageDanašnjoj sednici Skupštine ne prisustvuje odbornica Milutinović Aleksandra .Milutinovićeva obavestila Skupštinu da je od sada u statusu samostalnog odbornika ali kao član Pobede.Skupština sednicu nastavila radno.

Ljubomir Bradić odbornik Pobede danas je za govornicom potvrdio da je Milutinovićeva prešla u Pobedu , ali da će u Skupštini delovati u statusu samostalnog odbornika. “ da ne bude zabune, još dva odbornika SNS i jedan odborik SPS-a potpisali su pristupnicu Pobedi. U narednom periodu će sve biti mnogo jasnije o kome se radi.
Na početku sednice Odbornik Žejko Djukić DS postavio je pitanje šta se dešava sa predsednikom Skupštine, ali i optužio grad da je zbog neagilnosti grada nekoliko zaposlenih u Radio Valjevu ostalo bez mogućnosti socijalnog programa. Početak radnog dela sednice odbornik Bradić iskoristio je da ponovo od Supštine zatraži zaključak kojim se preduzeću Kolubara zabranjuje da sruši ili skrnavi Gračanicu.Skupština je glasanjem podržala Bradićev predlog.
odbornik DS-a Željko Djukić podneo je pet amandamana za dopunu dnevnog reda:: rasprava o neimenovanju načelnika budžeta, predlog za osnivanje Gradskog centra za socijalno preduzetništvo,podnošenje inicijative Ministarstvu za rad i socijalna pitanja za izmenu memoranduma na izgradnji gerontološkog centra u cilju prenosa finansiranja završetka izgradnje na Grad Valjevo, predlog odluke o izgradnji ambulante i apoteke u MZ Gradac, ali i spajanje Suvoborske i ul Mirka Obradovića.
Slobodan Gvozdenović SNS odgovorio je Željku Djukiću rečima da je haos koalicija upravo DS koji je vladao deset godina. „SNS nije nisakim u koaliciji u Valjevu. Oni sada predlažu ono što sami deset godina nisu mogli da urade. Setimo se mosta koji ne vodi negde izuzev do kuće jeddne žene, a na njemu je DS oprao pare , tome je ovaj most služio“, rekao je Gvozdenović.
Sa sličnim stavom nastupio je i odbornik SPS-a Siniša Ilić za govornicom rekavši da ne bi bilo loše da se demkrate najpre konsultuju sa Milovanom Markovićem da im on objasni kako da spoje te dve ulice dok je Djukić rekao da je most uradjen upravo u koaliciji sa SPS-om te i da ništa bez koalicione saglasnosti nije radjeno.Na kraju, glasanjem Skupština se izjasnila protiv predloga demokrata.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.