Radio Valjevo da kupi Vujić televiziju?

imageMedijska scena u Valjevu uskoro bi mogla da izgleda sasvim drugačije. Zoran Majdak u razgovoru za Vamediu izjavio da su u toku pregovori za kupovinu Vujić televizije.

Ministar privrede usvojio je prigovor potencijalne vlasnice Doris Aćimović po pitanju učešća Radojice Milosavljevića na licitaciji smatrajući da nisu izneti dokazi da je Milosavljević mogao učestvovati na aukciji. Aćimovićeva je s druge strane dostavila dokaze u kojima se vidi da je isti osudjivan čime je prekršio jedan od postavljenih uslova za učešće u licitaciji. „Postupajući po Rešenju ministra, u Agenciji za privatizaciju je danas održana Četvrta sednica na kojoj je Komisija trebalo da postupi po nalogu ministra iz Rešenja. Predsednik Komisije, Predrag Obućina (Direktor JIP „Radio Valjevo“) odbio je da potpiše zapisnik i glasao je protiv jer je smatrao da je stav Agencije za privatizaciju protivzakonit i da ostala dva člana Komisije (Olivera Aranđelović i Aleksandar Milunović) nisu dostavila nijedan dokaz kojim se potvrdjuje da je Radoica Milosavljević mogao da učestvuje u privatizaciji Radija Valjevo.Podsećamo da je pre dva dana, između ostalog, protiv Olivere Arandjelović i Aleksandra Milunovića podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje u protivzakonito postupanje prilikom sprovodjenja postupka privatizacije Radio-televizije Pančevo, a ukoliko se ovakav „trend“ članova Komisije nastavi sasvim sigurno slede nove krivične prijave“, naveo je u dopisu Dejan Savić predstavnik pravne službe Entertainment media group .
Milosavljević je do sada kupio nekoliko medija u Srbiji medju kojima i RTV Pančevo za koji je po pisanju lista Politika bio zainterovan upravo i Majdak. Navodeći da je Majdak od ranije poznat javnosti ,Politika piše :“U novembru 2012, kako prenosi TV Pančevo, MUP je izdao saopštenje da je „policija privela 18 osoba, među kojima i Zorana Majdaka, osumnjičenih da su malverzacijama pribavili korist veću od 15 miliona evra”. Tada su mediji navodili da su osumnjičeni na televizijskim kanalima TV „Duga” i TV „Astro” i radio-stanicama „Narodni radio” i „Centar”, sa kojima se Majdak dovodi u vezu, organizovali telefonske robno-novčane kvizove. „Varani su građani koji su se javljali, a nisu uključivani u program, već su stavljani na čekanje kako bi njihovi pozivi ostvarili što veći broj telefonskih impulsa sa dodatom vrednošću”, završava TV Pančevo navođenje saopštenja MUP-a“. Politika prenosi i Majdakovu izjavu u kojoj kaže : „Ja ni za šta nisam osuđen i nije mi zabranjeno da radim. Radim i ovde i u inostranstvu, a prijave su u Agenciji prihvaćene normalno“.

imageM Zoran Majdak vlasnik pomenute Entertainment media group nakon što je Vamedia objavila tekst o zgradi Radio Valjeva ,u razgovoru za Vamediu demantovao je da nisu prihvatili ostanak u postojećem prostoru zbog visine cene zakupa već je kako kaže u pitanju loše stanje u kome se sam objekat nalazi. On kaže i da mu je namera da kupljeni radio posluje dobro i bude u službi gradjana, ali i deo nacionalne mreže lokalno-regionalnih radio stanica . Pored ovih činjenica u telefonskom razgovoru Majdak je potvrdio da je poslednjih dana često u Valjevu , ali i da su u toku pregovori o kupovini Vujić televizije čime će radio uz ažuriranje njihovog portala biti dodatno upotpunjen.Nešto ranije Vamedia je dobila i nezvaničnu informaciju da se u to vreme razmišljalo i o kupovini Radio Patka.Ipak ova informacija još uvek nije potvrdjena.
Zaposleni u Radio Valjevu se ne oglašavaju po ovom pitanju, a za sada je poznato da će Predrag Obućina koji je i aktuelni direktor i ujedno predsednik komisije u Agenciji za privatizaciju, ostati direktor radija.
foto: Majdak-Politika, Radio Valjevo-Vamedia

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.