Otvoren rekonstruisan park na Jadru

imageUz orkestar gudača Muzičke škole i izložbu slika Kluba OSI svečpano je otvoren rekonstruisani park na Jadru. U parku još nedostaju cveće i table obaveštenja , ali svi Valjevci dobili su jedan potpuno drugačiji prostor u kome je legat Vide Jocić došao do izražaja.

Velika oštećenja zbog izlivanja vode i pucanja zemljanog bedema u prošlogodišnjoj poplavi pretrpeo je park na Jadru. U ovoj godini uradjen je projekat i izvedeni radovi na njegovoj ne samo sanaciji već i rekonstrukciji. Radovi su završeni i park je sinoć svečano predat gradjanima na korišćenje. Novi prostor i izgled parka na samom otvaranju svojom muzikom uveličali su učenici Muzičke škole iz Valjeva , orkestar gudača Feniks, a fotografije parka iz vremena poplave izložili su članovi Kluba OSI. „Park je uništen u toku poplave u pokušaju da se voda zaustavi. Ova investicija koštala je 13,5 miliona dinara , sve je uradjeno sredstvima grada i ovo je naš doprinos da naš grad izgleda još lepše nego što je izgledao. Ono što bih još istakao vezano za ovaj park jeste da su sada radovi nače čuvene vajarke Vide Jocić mnogo više došli do izražaja. Ovo nije kraj rekonstrukcije i nameravamo da ovde podignemo još jedan mali objekat u kome bi takodje bili izloženi njeni radovi. Već ovo što imamo je izložba na otvorenom i to je retko u Srbiji da postoji. Zamolio bih gradjane da ovaj park čuvaju“ rekao je direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.
Govoreći o čuvanju parka Jeremić je rekao da se razmišlja i o video nadzoru sobzirom da je poslednjih dana privodjenja radova raju već zabeleženo nekoliko incidenata po pitanju njegovog ruženja.

image Park su svečano otvorili arhitekte Direkcije Vladimir Pošarac i Vlastimir Čarnojević.“ Mi jesmo glavni projektanti , ali tu je učestvovao ceo jedan tim Direkcije i izvodjača i govoreći u ime obojice mogu da kažem da smo počastvovani što smo bili deo takvog tima i što smo svi zajedno mogli da napravimo nešto ovako lepo što ostaje gradu i budućim generacijama.želimo gradjanima da uživaju u njemu“, rekao je Pošarac.

image

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.