Tri uredjena stepeništa u gradu

imageGradska Direkcija završila je izgradnju tri stepeništa izmedju nekoliko gradskih ulica čime je omogućila skraćenje puta za pešake. Na mestima na kojima sada postoje dva stepeništa ranije su bile divlje pešačke staze dok je stepenište prema naselju Peti puk rekonstruisano.

Ovih dana završena su tri stepeništa u našem gradu , izmedju Sindjelićeve i Čačanske ulice, izmedju Izmedju Tamiške i Drinske i stepenište kroz bolničko naselje do Vatrogasnog doma. „Uradili smo nove zastore i sada je bezbedno koristiti ih. Na stepeništu izmedju Sindjelićeve i Čačanske uradićemo još i rasvetu. Bila je ideja da uradimo jedno stepenište kao pokretno , ali to je još nije vreme da se radi u Valjevu pa se nadam da ćemo naredne godine uspeti da uradimo jedno pravo pokretno stepenište po uzoru na neke evropske gradove“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić. Po njegovim rečima razmatran je prostor izmedju podnožja i Majdana u Poparama .

image U okviru uredjenja stepeništa postavljena je i ograda na duplim trakama u cilju bezbednosti gradajana. “ Stepeništa su koštala 2,8 miliona dinara, a ograda 2,3 miliona dinara. Samo jedno stepenište je potpuno novo i to izmedju Drinske i Tamiške dok su ostala postojala u nekom obliku. Svi gradjani koji smatraju da postoje još neka mesta u gradu koja spajaju ulice i koja bi im omogućila bolju komunikaciju mogu da se jave Direkciji sa svojim inicijativama“, rekao je Jeremić.
Novo stepenište izmedju Drinske i tamiške ulice dugo je 28 metara , a meštani kažu da su izbrojali 48 stepenika. “ Ovuda su svi prolazili , a kad padne kiša ili zimi to je bila gotovo nemoguća misija proći ovuda. Sad imamo stepenice i potpuno je to sad druga priča“, kažu meštani.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.