SPS nije jedan čovek

imageDo unutar stranačkih izbora u OOSPS-a u Lajkovcu partijom će rukovoditi sedam članova Privremenog organa. Lajkovački socijalisti poručili da SPS nije jedan čovek već sistem.

„ SPS je u Lajkovcu stabilan i funkcioniše bez ikakvih problema. Možda je za medije dogadja odlazak predsednika OO , ali za samu partiju nije jer nije partija jedan čovek u Lajkovcu. Svako ima pravo da odredjuje sebi put. MI smo spremni za predstojeće okalne izbore i naša pozicija u lokalnom parlamentu ostaje ista. Koalicija sa SNS-om je stabilna“, rekao je predsednik Okružnog odbora SPS-a Dragan Jeremić podsećajući da je KO na prethodnim izborima ostavrio izuzetan uspeh.
OO SPSa formirao je po svom Statutu Privremeni organ u kome je sedam osoba : Jagoš Lončar, Goran Savić, Jovanka Gomilovanović,Suzana Janković, Vladimir Marić, Jovan Savičić i Gordana Paunović Živanović. U ime Privremenog organa na konferenciji za novinare javnosti se obratio Goran Savić koji je ponovio da je zadatak Privremenog odbora da pripremi partiju za unutarstranačke izbore , ali i za lokalne izbore koji slede.

image Podršku ovom privremenog organu dao je Žarko Obradović potpredsednik SPSa naglasivši da odlazak Bojičića jeste njegov lični čin i kao takav nije uticao na samu partiju. „ Nastavljamo da radimo na unapredjenju života gradjana Lajkovca, Savić će voditi ovaj Privremeni organ i za nas je ovo samo još jedan posao koji treba da uradimo , ali je najvažnije da osipanja nema niti nestabilnosti. Očekujemo da na sledećim izborima nastavimo kontinuitet u radu jer smo na prethodnim izborima osvojili 21% glasova. Što je bilo bilo je i na to se ne osvrćemo više“, rekao je Obradović.
Za Vamediu on je izjavio i da se nada da će unutarstranački izbori biti odrani i pre lokalnih izbora na proleće , ali i da u slučaju da izbori budu ranije raspisani Privremeni organ vodiće sve poslove partije.
Na pitanje Vamedie zašto Bojičić ipak ostaje predsednik Opštine Žarković kaže : „To je njegov lični čin motivisan ličnim interesima.Za nas je važno da smo nastavili koaliciju sa SNS-om i mi nigde gde smo u koaliciji sa njima nismo postavljali pitanje ljudi koje oni postavljaju. Kako će oni urediti unutar sebe stvari to je njihova stvar. Mis mo manjinski partenr i mi ne osporavamo njima pravo da imaju svog predsednika“, rekao je Obradović.

Na primeru nekadašnjeg URS-a , predsednik Okružnog odbora Dragan Jeremić na kraju je još jednom ponovio: „ Videli ste URS to je bio jedan čovek kada je on otiša ta se partija raspala, ali SPS nije URS to nije jedan čovek. SPS je sistem . Jedan čovek nije partija . Bojičić je otišao u Pokret socijalista , a oni su sa SNS-om pa nek oni vide šta će sa njim. To je sad njihov problem .Mi sa Pokretom socijalista nemamo ništa i za nas oni i ne postoje“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.