Problem u lošoj komunikaciji

imageGrad neće odustati od davanja u zakup ski staze na Divčibarama jer pomenuta staza gradu donosi samo gubitke. Jedno od rešenja ukoliko ne bude izdata je da bude vraćena Skijalištima Srbije. „ Minićev nastup u Skupštini vidimo kao posledicu loše komnikacije izmedju njega kao bivšeg i sadašnjeg direktora „Valisa“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić .

„ Nesrećna je okolnost da odbornik vladajuće koalicije izadje i kaže to što je rekao . Milorad Minić je bio izuzetno dobar direktor UFK“Valis“ i tu nema nikakve dileme i u pitanju je čovek koji je najupoznatiji sa tom problematikom . Tu je samo nedostajala komunikacija izmedju njega i sadašnjeg direktora , a možda čak i rukovodstva grada koje je u tom smislu bilo i indolentno“, kaže Dragan jeremić direktor Direkcije koji je ujedno bio i izvestilac na Skupštini po ovom pitanju.
Jeremić tvrdi da mnoge stvari koje su rečene zapravo umnogome nisu i tačne i podseć da je grad trpeo brojne kritike što staza nije radila prošle godine. Za istu stazu tvrdi da je pravila gubitak oko 4 miliona dinara za dve godine . „Grad nema novc da finansira taj gubitak. i nema novca da se ulaže u tu stazu kako se gubitak ne bi pravio. Najbolje je da se vrati Skijalištima Srbije , medjutim postoji mogućnost da se izda jer oni to baš i neće nazad. Ja imam podatke da tabač kakav je potreban Divčibarama nov košta izmedju 250 000 i 280 000 evra. Polovan košta oko 100 000 evra u Italiji recimo repariran oko 150 000 evra. Imamo informaciju da je recimo Nova Varoš nabavila tabač star 20 godine za 30 000 evra. Što se tiče žirafa i sistema z osnežavanje cena toga je izmedju milion i milion i po evra., polovan košta oko 180 000 evra. Tu su cene različite.Ista situacija je sa čitačem sa strane oni su izmedju 30 i 60 000 novi. Koliko košta polovan? U ovom slučaju kako uspete da ga nadjete. Razumete li koliki je to novac?“, objašnjava Jeremić.

image Što se procene koja je navedena tiče Jeremić tvrdi da je to radio ovlašćeni sudski veštak.
Dok kad je u pitanju priključak za vodu direktor Direkcije tvrdi da se u potpunosti slaže sa Minićem. „ Sudski veštak je tamo video šta je video i to je i napisao. Tu se slažem sa Minićem. Jedino rešenje je buđotina jer vode ima , a košta milion dinara. Kamo sreće da neko dodje da uzme tu ski stazu , ali teško. Smatram da je Gradska uprava prošle godine bila neefikasna i spora jer stazu nije izdala prošle godine , a bušotina za vodu može da se reši“, kaže Jeremić.
Na pitanje Vamedie dokle se stiglo sa radovima na pristupnom putu Jeremić kaže da će taj put u narednom periodu biti i asfaltiran. „ Već sledeće godine taj put će biti asfaltiran , a uradjen je i projekat trake koja bi skijaše izvlačila do vrha , oko 25 000 evra košta traka koja bi skijaše vukla od podnožja staze do parkinga. Mi sada imamo drugačiju situaciju sa Divčibarama da radimo nešto gore. U toku je izgradnja glavne ulice , na žalost ne onako kako je bilo predvidjeno , ali tako je država odlučila. Ne rade rasvetu i kanalizaciju , ali mi možemo te manje ulice da uradimo. Ceo ovaj slučaj je vrlo mučan bilo bi bolje da su i Minić i sadašnji direktor Valisa Mijailović i Vujić seli i zajedno to odradili nego da ovako razgovramo preko medija. Problem je bio samo u komunikaciji“, tvrdi Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.