Neki mogu kako hoće i dokle hoće

imageJoš u avgustu mesecu objavljen je spisak objekata koje je potrebno ukoniti jer bespravno zauzimaju javnu površinu. Do danas nijedan od tih objekata nije uklonjen , a kako saznajemo uklonjena su dva koja nisu bila na pomenutom spisku.

Još uvek nisu uklonjeni bespravno podignuti objekti koji zauzimaju javne površien. Istini za volju rok naveden prilikom oglašavanja ovog posla je 31. decembar pa se može smatrti da ima vremena . Sve ovo ne bi bilo diskutabilno da najpre nisu u pitanju objekti koji čekaju sa rešenjima na uklanjanje osam i više godina . Za njih još dva meseca ne znače praktično ništa. Ipak u inspekcijskim poslovima nagoveštavaju da su uklonjena dva objekat koja nisu na ovom spisku , ali se i kao razlog za neuklanjanje navedenih objekata navodi i činjenica da upravo traje podnošenje prijava i izdavanje rešenja za postavljanje objekata .
Pomenutih šest objekata koji sa izvršnim rešenjem za uklanjanje na realizaciju istog čekaju godinama po svemu sudeći ne bi trebalo ni da uzmu učešće u dodeli parcela jer su godinama kršili zakon i gradske odluke.
Ali, izgleda da za neke pravila ne važe, odnosno , ne važe godinama.
Porazan je podatka da grad nije u stanju da zakon primenjuje za sve gradjane podjednako već se očito radi o manipulaciji i pravnim aktima , ali i gradjanima. Dok jedni ne mogu ni da zamisle da objekat bespravno postave drugi godinama bivaju zaštićeni od realizacije zakonskih rešenja .Podsećanja radi jasna manipulacija zakonom vidljiva je i po pitanju objekata koji su bespravno podignuti u zoni zaštićenog prirodnog dobra reke Gradac.O ovim objektima više ne vredi ni govoriti jer oni kako je rečeno više od devet godina čekaju na rešenje urbanista vezano za legalizaciju po kome ne mogu da podignu objekat niti da već sagradjen legalizuju. Izgleda da su se ti zahtevi negde „zagubili“.
Grad je tako poslao jasnu poruku da se može kako hoće , ali i dokle hoće u zavisnosti ko hoće.
Svi ostali moraće da preispitaju koliko su moćni i ako ništa drugo postave svoj objekat pa i sami provere kakav im je uticaj.
Za uklanjanje ovih šest objekata još ima vremena , ali i da li će vremenske prilike biti odgovrajuće ? Možda je to jedan od budućih odgovora dok čekamo epilog rešenja od pre osam godina.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.