Muke Radio Valjeva još traju

imageJIP Radio Valjevo još uvek nije prodato. Zbog dopune dokumentacije koja je tražena prodaja će biti prolongirana za nekoliko dana. Jedan od zainteresovanih kupaca je Radoica Milosavljević biznismen iz Kruševca, koji je do sada kupio osam medija u Srbiji.

JIP Radio Valjevo se u drugoj objavljenoj prodaji, prodaje po ceni od 1 113 evra i za sada po saznanjima Vamedie postoje dva zainteresovana kupca.Iako je cena ovog medija izuzetno niska balast same prodaje jeste 10 zaposlenih i vrlo stara oprema kojom raspolaže, dozvola za lokalno emitovanje , ali i nedostatak sopstvenog prostora.
Po poslednjim informacijama na aukciji su se pojavila dva zainteresovana, a nezvanične informacije kažu da je jedan od njih odustao dok je drugi koji se moguće još može smatrati zainteresovanim jeste kontroverzni biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević koji je na dosadašnjim aukcijama kupio 8 medija u Srbiji: RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Kruševac, TV Požegu, Centar za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada,RTV Brus.
Milosavljević je 12 godina bio zamenik gradonačelnika Kruševca i predsednik Izvršnog saveta. Za TV N1 izjavio je svojevremeno da u okviru posla koji radi ima Dom zdravlja, koji zapošljava 40 radnika, ima visoku školu za menadžment, fabriku koja mu je omogućila da stekne kapital.
Kako tvrdi, osnovni motiv za kupovinu mu je komercijalni. Milosavljević je svojevremeno demantovao neke dnevne listove zbog informacije da je proveo četiri godine u zatvoru rekavši :“Kao predsednik FK Napredak 1978. godine bio sam osuđen na 16 meseci, međutim deset godina se vodio taj spor“, rekao je Milosavljević za N1.
Zaposleni u JIP Radio Valjevo u javnosti ne govore mnogo o privatizaciji i mogućnosti da njihov medij ode u stečaj, ali kako Vamedia saznaje snažno lobiraju da ostanu u državnom sektoru tako što će biti premešteni u druga javna preduzeća. U ovom trenutku kada grad od ministartsva za lokalnu samoupravu očekuje papir sa tačnim brojem viška zaposlenih teško je poverovati da bi se za njih moglo naći mesto. Izvor Vamedie iz redova zaposlenih tvrdi da su tri osobe do sada podnele zahtev ministarstvu za socijalni program dok je jedna osoba raskinula radni odnos.
Muke privatizacije ovog javnog preduzeća izvesno će potrajati do početka sledeće nedelje kada se očekuje ponovna prodaja. U zavisnosti od sudbine ovog preduzeća s druge strane zavisi i da li će grad dobiti u razmatranje još jednu zgradu kao reprezentativni objekat na Desankinom trgu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.