FAO donirao plastenike

imageU okviru drugog dela FAO programa donacije u oblasti poljoprivrede oko 400 domaćinstava koja su pretrpela štetu od poplava su se prijavila za dodelu različitih oblika subvencija. Do sada je preko 1000 domaćinstava dobilo pomoć.

Juče je u Valjevu podeljeno 14 malih plastenika veličine 5X20 metara, dok će u narednim danima biti podeljeno još pet većih plastenika. „ To je pomoć koju dodeljuje FAO i oni su zaista do sada dali mnogo toga jer u prvom krugu je donaciju dobilo 790 poljoprivrednika sa sadašnjim prijavlejnima smo na cifri od oko 1100 ljudi , složićete se to nije malo“, kaže Nikola Radojičić član Gradskog veća.
On objašnjava da je FAO dostavio formulare i objašnjenja koja se dokumenatcija traži. „ Po njihovim kriterijumima se deli, a na nama je bilo da obavestimo ljude. Deli se seme pšenice, ječma, plastenici i mehanizacija. Oni će uraditi javnu nabavku za seme i djubrivo što će biti sledeće nedelje podeljeno kako očekujemo“, kaže Radojičić.
Grad Valjevo ove godine je u budžetu predvideo osam miliona dinara za oblast poljoprivrede , a kako navodi Radojičić do sada je utrošena polovina tog novca . „ Zahtevi stižu i dalje i Komisiaj zahteva . Po programu smo ove godine subvencionisali kredite, nabavku sadnog materijala, umatičena grla i nabavku sitne mehanizacije gde su subvencije 50% i u pčelarstvu do 30%. Sada najviše zahteva stiže za sadnice kupine, šljive i maline“, kaže Radojičić.

image Gradski konkurs traje do utroška sredstava i do početka decembra svi koji žele mogu da konkurišu sa potrebnom dokumentacijom . Do sada sav novac nije utrošen , a po svemu sudeći teško je reći da li će i biti jer se domaćinstav nisu prijavila u meri u kojoj se to očekivalo.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.