Učešće na Sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva u Zrenjaninu

imageU Zrenjaninu je od 27. do 29. avgusta održan, šesnaesti po redu, Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „INOCOOP 2015“. Sajam „INOCOOP“ je inače jedan od najvećih i najposećenijih regionalnih sajmova u Vojvodini.

Pod sloganom inovacija, kooperacija i preduzetništva u strukturi sajma "INOCOOP" dominirala je proizvodna delatnost, dok su ostatak predstavljale turističke i uslužne delatnosti. Po organizacionoj strukturi učesnici sajma mahom su bili preduzetnici, mada je učešće realizovao i jedan broj kompanija, udruženja, agencije i predstavnici starih zanata.
Zvanični gosti na štandu Regionalne privredne komore Valjevo su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine,Zavoda za intelektualnu svojinu – Beograd, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”-Zrenjanin, Karlovačke Županije – Opština Krnjak (Republika Hrvatska), Grada Bijeljine (Republika Srpska), Regionalnih privrednih komora Zaječara, Kikinde, Kraljeva, Niša, Pančeva i dr.
Na grupnom štandu Komore svoje proizvodne potencijale predstavile su sledeće firme: Mlekara Kačarević-Mionica, Ženeva Evro-Lešnica, Europek-Valjevo, JU-Evropa-Valjevo, Valjevska pivara – Valjevo, Malina-Impeks-Valjevo, Mioni – Mionica, Agranela-Valjevo, Lora Svit Klasik-Valjevo. Pored toga, na štandu su predstavljeni i turistički potencijali valjevskog kraja, ali i regije Kolubara, Mačva, Podrinje.
Ovogodišnji partner sajma bio je Grad Valjevo koji je predstavio svoje privredne, investicione i turističke potencijale, kao i ponudu turističkih usluga u okviru zvanične prezentacije, nakon otvaranja sajma. Tom prilikom, potpisan je i Protokol o saradnji između JP „Turistički centar grada Zrenjanina“ i Turističke organizacije Valjevo, koji će pospešiti saradnju dva grada u oblasti turizma.
Organizatori sajma su bili RPK Zrenjanin i Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin, u saradnji sa Turističkim centrom Grada Zrenjanina. Akcenat 16. Sajma “INOCOOP 2015.” je bio posvećen promovisanju regionalne privredne saradnje i stvaranju uslova za intenzivnije povezivanje privrednih subjekata, prilika za sve izlagače sa domaćeg tržišta, ali i za lokalne zajednice, da stvore šansu za nove investicije, kojima će se unaprediti privredni sadržaji, otvoriti nova radna mesta, razmeniti znanja i iskustva i steći uslovi za brže i racionalnije prevazilaženje ekonomske krize u zemlji. U toku održavanja sajma, organizovan je niz pratećih programa i manifestacija, kroz organizovanje okruglih stolova, prezentacija, tematskih konferencija, kao i poseta zvaničnika i poslovnih delegacija iz zemlje i inostranstva.

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.