U julu prosečno 37 724 dinara

imageIako se po proseku zarada Valjevo u julu našlo iza Lajkovca, isplaćena prosečna zarada u Valjevu bila je gotovo duplo niža nego u Lajkovcu. Po zaradama razlika izmedju prosečne plate u Valjevu i Osečini bila je oko hiljadu dinara.

Prosečna neto isplaćena zarada u Valjevu u julu mesecu iznosila je 37724 dinara dok je na prvom mestu u Okrugu i dalje Lajkovac gde je prosečna neto zarada u istom mesecu bila 62 463 dinara. Odmah iza Valjeva po visini zarada je Osečina gde je u julu isplaćena prosečna zarada u visini od 36 190 dinara. Slede Mionica sa 35 071 dinar, UB sa 33 095 i Ljig sa prosečnom zaradom u julu od 31 071 dinar.

Za Valjevce je zarada Lajkovčana nedosanjani san i kako stvari stoje sa zapošljavanjem u ovom gradu teško da će se nešto u skorije vreme i promeniti.
Odavno je i poznato da prosek zarada zapravo u Valjevu „nosi“ javni sektor dok se u privatnom sektoru plate najčešće kreću u okviru zakonskog minimalca.Kako Valjevci pa i svi ostali uspevaju da „sastave kraj sa krajem“, pitanje je na koje će odgovore u budućnosti davati generacije stručnjaka.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.