Rodjendan Pokreta za Valjevo

imagePokret za Valjevo izložbom slika o Valjevu i prigodnim koktelom obeležio je 25 godina postojanja. Govornici na ovoj svečanosti uglavnom istakli da se nije tako daleko stiglo u ostvarenju planova koje je Pokret imao na svom osnivanju. U Pokretu se polako pripremaju za predstojeće izbore, a moguće je da u kampanji promene svoj dosadašnji nastup.

U Holu Centra za kulturu prijatelji i članovi Pokreta za Valjevo obeležili su 25 godina postojanja ovog Udruženja gradjana. Proslavi su prisustvovali i svi predsednici ovog Pokreta u proteklim godinama , a Vojislav Andrić je rekao da gde god se kroči kroz Valjevo može da se vidi nešto što podseća na Pkret za Valjevo. “ Čim smo osnovani dočekani smo na nož. Državna bezbednost se bavila nama , a mi smo bili potpuno bezopasni i posvećeni samo svom gradu i sa dobrim namerama za ovaj grad. Kasnije su to i sami shvatili pa su nas pustili da radimo i doprinosimo.Mi smo uradili velike poslove i ideja je sigurno preživela ovih 25 godina i živeće dok je Valjeva i Valjevaca. Ta ideja o Valjevu pripada svima „, rekao je Vojislav Andrić prvi predsednik Pokreta za Valjevo, a potom slede : Siniša Mitrović, Slobodan Djukić, Vojislav Jovanović, Božidar Milić , Ilija Tripković i trenutno aktuelni Aleksandar Vujić.

image Interesantan je podatak da je Pokret za Valjevo osnovan kao treća grupacija u Srbiji 90-tih odmah iza Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije.
Sličan govor okupljenima održao je i aktuelni predsednik ističući da je nekada bilo mnogo bolje vreme i za Valjevo i za Pokret.“ kada bi neko sad napravio analizu svog života i ambijenta u kome je rastao i živeo i razmotri uslove nekad i sad doći će do tog zaključka. Mi smo napravili jedan mali pomak , minimalan pomak u odnosu na ono šta smo mi zamišljali šta će Valjevo biti šta ćemo imati pa i kako ćemo proslavljati ovaj 25. rodjendan.Ovo je blago rečeno razočarenje.I mislim na Pokret, mislim na grad i mislim to kao običan stanovnik ovog grada“, rekao je Vujić.

Za vamediu Vujić kaže da su predstojeći lokalni izbori jedini izbori koji su im važni . “ Ali nismo još počeli da se pripremamo konkretno za izbore imamo odbornički klub koji funkcioniše . Razmišljamo o izborima , ali smo još daleko od kampanje. U svakom slučaju ćemo imati drugačiji pristup izborima i naša će kampanja birti drugačija. Izvukli smo neke pouke iz prethodnih godina. Ako budu išli samo lokalni izbori to je naša velika šansa“, rekao je Vujić naglašavajući da će Pokret najverovatnije sam na izbore.

image

Povodom obeležavanja 25. rodjendana Pokret za Valjevo organizovao je konkurs za izbor najlepše fotografije sa temom Valjeva na kome je prvo mesto osvojio Marko Grk, drugi je bio Aleksandar Jovanović, a treći Sreten Pantelić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.