Posao za „Krušik akumulatore“

imagePosle mnogo loših vesti iz „Krušik akumulatora“ stigla je vest da je u njihovim pogonima počela prerada srebro cink baterija za potrebe Vojske Srbije. .

U izgledu su još neki poslovi, a kako navode u ovom preduzeću problem socijalne zaštite zaposlenih biće rešen najverovatnije usvajanjem UPPR-a“Krušik akumulatori“ , preduzeće koje je godinama na rubu propasti o čemu su mahom i najviše izveštavali Sindikalci ovih dana dobilo je posao prerade srebrocink baterija za potrebe Vojske Srbije , au izgledu je i posao proizvodnje baterija za istog naručioca. Na ovom poslu je od 80 zaposlenih trenutno angažovano 30 radnika , a direktor preduzeća Dalibor Savković najavljuje realizaciju ugovora sa železnicama Albanije , hrvatskim kupcima. Po njegovim rečima postoje načelni dogovori i sa potencijalnim kupcima iz Madjarske i Litvanije.

„Akumulatore“ je u maju 2007. kupio „Euro Balkan Corporation” iz Beograda. Poslednjih dve godine firma ne radi, a radnici, koji redovno dolaze na posao, ne primaju plate.“Zatekao sam 9, februara kada sam postavljen na mesto generalnog direktora račun u blokadi koja traje skoro dve godine, a neprekidno od 2013, ali taj problem nije moguće rešiti jednim poslom ili dva . Skupština akcionara je u septembru prošle godine donela odluku da se pristupi izradi UPPR-a, što je jedan od prvih zadataka novog Izvršnog odbora. Jedinstveni je stav Nadzornog i Izvršnog odbora da je to model koji omogućava maksimalni stepen naplate poverlaca uz istovremeno nastavljanje poslovanja preduzeća“, izjavio je svojevremeno Savković.
Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara još 2. marta informisao javnost da je nemoguće raskinuti ugovor o kupovini Krušik Akumulatora jer je rok za to istekao. Istovremeno ovo preduzeće koje odnedavno ima novog direktora ne može ni u stečaj bez odluke ministarstva odbrane. Ministarstvo odbrane je u novembru prošle godine obnovilo dozvolu za proizvodnju u toj fabrici, čime je ona stekla status preduzeća od posebnog značaja za odbranu zemlje.
Poslovi koji se trenutno rade biće plaćeni po ugovorima o delu i to preko računa zavisne firme jer je račun preduzeća u blokadi.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.