Nadoknada štete za 300 gradjana

imageOvih dana treba da počne isplata nadoknade za pričinjenu štetu od elementarnih nepogoda. Samo u slučaju grada koji je pogodio Valjevo biće obeštećeno oko 300 gradjana.

Sa pozicije stalne budžetske rezerve narednih dana biće isplaćena odšteta za sve elementarne nepogode koje su pogodile Valjevo u ovoj godini . “ Tu se podrazumeva šteta koja je prijavljena od grada , olujnog vetra, šteta koja je nastala od zemljotresa koji je epicentar imao u rejonu Kosjerića.Ima i četiri ili pet slučajeva nadokanade štete usled požara. Sve ukupno predvidjeno je da bude isplaćeno izmedju šest i sedam miliona dinara“, kaže Nikola Radojičić član Gradskog veća .
Komisiji za procenu štete stigle su stotine prijava , a nakon obilaska terena zaključen je spisak od 300 gradjana koji će biti obeštećeni ui zavisnosti od procenjene štete. “ Podelićemo i 4200 crepova koje smo dobili iz donacije od Kanjiže onima koji su prijavili da im je grad polupao crep. Nekima će biti nadoknadjena šteta u materijalu , a nekima u novcu“, objašnjava Radojičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.