Ministar Gašić obišao radove u „Krušiku“

imageMinistar odbrane Bratislav Gašić obilazeći nizgradnju nove hale u „Krušiku“ potvrdio novinarima da su u „Krušiku“ zapravo pronadjene dve zaostale bombe NATO bombardovanja od kojih je jedna već izvadjena , a druga će biti deaktivirana narednih dana. Gašić u „Krušiku“ najavio investicije.

U prostoru „Krušika“ na mestu gde se gradi nova hala alatnice pronadjene su dve bombe . Bomba težine 250 kilograma već je izvadjena i deaktivirana dok se druga težine 500 kg još uvek nalazi u zemlji. proces vadjenja ove druge bombe je već započet . Nikola Vukanić, direktor „PMC Inženjeringa“, danas je novinarima rekao da je ceo „Krušik“, „zona opasnog rizika“, tako da u sledećim fazama rekonstrukcije srušenih objekata i pogona treba obratiti pažnju na, kako je rekao, „verovatnoću da postoji još neeksplodiranih bombi“. Ovakva zvrdnja razumljiva je s obzirom na veliki broj raketa kojima je gadjana ova fabrika.

image

Radovi na izgradnji nove hale biće ubrzo nakon uklanjanja bombe nastavljeni , a ministar Gašić kaže da su u „Krušiku“ do kraja iduće godine planirane investicije vredne 20 miliona evra. „Pored alatnice gradiće se i nova kapislana koja će zameniti uvoz kapisli za sve fabrike odbrambene industrije u Srbiji. Ova vojna fabrika trenutno ima ugovorene poslove vredne 140 miliona dolara, stabilno posluje pa su prosečne plate sa 35.000 skočile na 48.000 dinara. Novi objekat i posao treba da uposli novih 340 radnika“, rekao je Gašić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.