Izmene u drugom rebalansu

imageZbog neodržavanja sednice Skupštine na kojoj je trebao da bude usvojen drugi rebalns budžeta, Gradsko veće je ovog jutra usvojilo izmene drugog reblansa koje se odnose u najvećoj meri na program i reblans gradske Direkcije za urbanizam.

Ovim izmenama programa ukupni prihodi su povećani sa planiranih 1 079 080 000 dinara za 13% ili 143 miliona dinara . Najznačajnija povećanja u okviru pozicija ukupnih prihoda su u okviru putne infrastrukture koji su uvećani za 110 miliona dinara zbog više opredeljenih sredstava za otklanjanje posledica od elementarnih nepogoda i pozicija u okviru drumskog saobraćaja . Komunalna delatnost je povećana za 26 miliona dinara najviše zbog većih prihoda za javnu rasvetu i zaštitu životne sredine.
„ S obzirom da ne smemo mnogo da rizikujemo sa vremenskim uslovima u narednim mesecima , Karadjordjeva ulica koja predvidja kontinuirani rad oko 60 dana plus tenderi i sve prateće pravne forme , odlučili smo da tu ulicu ne treba da otvaramo kao gradilište. Zato smo odlučili da taj novac raspodelimo na dve pozicije jedan je rekonstrukcija ulica, a druga puteva.Radićemo manje ulice koje je moguće u kraćem vremenskom roku uraditi. Počećemo dva kraka Sindjelićeve ulice koja je u delu duplih traka prekopana. Mi imamo problem sa izvodjačima radova koji za druga preduzeća prekopavaju ulice, ali se nadamo da ćemo u slučaju toplovoda postići dogovor sa „Jedinstvom“ iz Užica.
Direkcija najavljuje radove u ulici Vojvode Mišića od Pantićeve prema starom Sup-u, deo Dušanove ulice , a kako je rečeno sve zavisi od toga koliko će „Vodovod „ moći da radove sa postavljanjem cevi isprati.

image „ Najveći deo oštećenja na sfaltu špotiče od „Vodovoda“ , negde izmedju deset i trinaest rupa se pojavi samo zbog sanacije usled pucanja cevi . Ostaje nam deo Vuka Karadžića da se presvuče novim asfaltom do mosta , tako da će ceo grad biti pokriven novim asfaltom“, kaže Jeremić.
Po pitanju puteva biće nastavljeni radovi po predvidjenom programu .“ ja sam još pre tri godine rekao da je neophodno uraiti oko 100 km puteva da bi svi bitni putevi u našem kraju bili asfaltirani. Od tih 100km mi smo asfaltirali preko 30 km tako da ta cifra nije nedostižna , a sa više novca bićemo još bliži. Namera je da to presipanje puteva više ne bude stavka u programu Direkcije“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.