Gradi se Hala sportova

imageRaspisan je tender za izgradnju Hale sportova. Sredstva će biti obezbedjena od kredita i iz budžeta grada. „ Izgradnja Hale ne zvaisi od prodaje Doma vojske“, rekao direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Još prošle nedelje grad je postigao dogovor sa Uni kredit bankom o kreditnom zaduženju u visini od 200 miliona dinara koji će biti iskorišćeni za nastavak gradnje Hale sportova.
„ Kredit je dogovoren , a što se tiče Doma vojske on će biti sigurno prodat jer sada su se pojavili zainteresovani , medju njima je i zainteresovani za neki fakultet i mi sada šaljemo dokumentaciju Fondu koji je iskazao zaintersovanost, ali mi trista miliona imamo i bez prodaje Doma JNA“, objašnjava Jeremić.
Na jednoj od skorijih sednica Veća gradonačelnik je informisao javnost da u budežtu grada trenutno ima 386 miliona dinara nakon što su isplaćene plate te i da su tekuće obaveze oko 20 miliona dinara.
„ Grad će biti u suficitu na kraju ove godine što će biti retkost u Srbiji. Ali imamo novac u budžetu za gradnju Hale i vodimo pregovore sa još jednom firmom iz Nemačke koja je zainteresovana za gradnju Hale“, kaže Jeremić.
Komentarišući prodaju Doma vojske Jeremić je rekao da je jasno da su ograničenja o nameni otežala prodaju objekta: „ Pa svi mi znamo da su tamo bile zabave, neki kažu da je to kultura pa sad ako neko kupi za fakultet možda „spustimo“ nivo te kulture, al šta da se radi“.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.