Drugi rebalans Direkcije omogućio nastavak radova

imageSkupština usvojila drugi rebalans gradske Direkcije za urbanizam, a Direkcija je u cilju početka realizacije najavljenog programa objavila 18. tendera.

„Posao je Direkcije da održava infrastrukturu u gradu, finansira pojedine radove JP i kreira izgled grada. Nama je najbitnije da održimo postojeću infrastrukturu i uradimo novo. Od interesa nam je da održimo i gradske projekte“, rekao je na početku svog obraćanja odbornicima direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Po Jeremićevim rečima kad je u pitanju asfaltiranje gradskih ulica biće asfaltirane sve ulice koje pripadaju gradu.“ Ostaju četiri problematične veće ulice , a što se puteva tiče uspei smo u najvećoj meri da ostvarimo plan koji smo pre četiri godine postavili da u svakom selu imamo asfalt na kriznim deonicama. Ovde je neko pomenuo izraz „šoderizacija“. Ove godine u u istoriji postojanja Direkcije pozicija nasipanja puteva je najmanja, baš zbog tog asfaltiranja koji smo radili i radimo.Ja bih voleo da neko od vas dodje kad dolaze ljudi i traže nasipanje da im kažete šta je vaše rešenje“, rekao je Jeremić dodajući da je briga Direkcije i trotoar i stepenište i još niz stvari medju kojima i sanacija iza radova koje izvode javna preduzeća. Najveća oštećenja u asfaltu nastaju nakon radova koje izvodi „Vodovod“.Pored industrijske zone i Divčibara , Direkcija će ove godine uraditi rekonstrukciju parka na Jadru oštećenog u poplavama i sanirati klizište u parku Pećina.“Ovde se često pominje Hala sportova. Finansijak konstrukcija postoji i to je projekat grada. Ja verujem da ništa ne može biti završeno , ako se jednom ne započne. Zidanje ovog objekta je početak da jednog dana grad dobije sportski objekat kakav zaslužuje“.

image Odbornici opozicije postavljali su različita pitanja direktoru Direkcije Draganu Jeremiću medju kojima i pitanja o važnosti pojedinih programom predvidjenih aktivnosti. Za govornicom su se smenjivali odbornici Ljubomir Bradić (Pobeda) i Milan Marković (SNS)
Dok je Jeremić objašnjavao značaj projekata koje grad treba da realizuje u narednim godinama odbornik Marković je ogradivšši se od utvrdjivanja prioriteta ulica koje treba graditi ,postavljao pitanja vezana za zaposlene , poziciju informisanja koja je uvećana, ali i 7,5 miliona opredeljenih na poziciji Mesnih zajednica.
„Nije tačno da imamo višak zaposlenih ili da je zakon u bilo kom segmentu zaposlen. Imamo mlada četiri oveka po ugovoru jer na to imamo zakonsko pravo i svako od njih ima zaduženje , svi su visoko obrazovani i rade ozbiljan posao u Direkciji. Mi imamo veći problem nedostatka kadrova. U Direkciji nema elektro inženjera koji su nam potrebni i stoga moramo da platimo drugima da urade ono što bi trebalo da iz te oblasti radimo mi. Naši postojeći inženjeri odlaze u penziju , a mi nemamo mogućnost da zaposlimo mlade ljude“, rekao je Jeremić.
Direktor Direkcije je potvrdio da je poziija informisanja povećana jer po novom Zakonu Direkcija je dužna da svaki tender objavii u nekom od dnevnih listova. „ Nas 50 000 košta svaki oglas u Politici. Pa da li neko stvarno misli da mi želimo da damo novac listu Politika? Ovde je pomenuto 7,5 miliona za MZ i moram da kažem da je to novac za ambulantu u Petnici, Divcima što je upravo ova Skupština usvojila“, rekao je Jeremić.
Interesantno je da je Marković na ranijim sednicama upravo podržao izgradnju svake ambulante i omogućavanje pužanja zdravstvene usluge svim gradjanima. Odbornik Marković je nakon toga za govornicom rekao da nije zano o čemu se radi , ali da po njegovom mišljenju Direkcija može brže da radi kao i grad.
„Svaki grad svoju razvojnu politiku zasniva na dugoročnom planiranju. Mi kao grad moramo imati ravojne projekte i uporedo moramo obezbediti da svaki segmengt života u ovom gradu bude zadovoljen. Direkcija je jedan segment i naši razultati rada su vidljivi na svakom koraku“, zaključio je Jeremić.
Drugi rebalns Direkcije je usvojen sa 30 glasova za.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.