Deset godina rešenje čekalo izvršenje?

imageNa sajtu Grada Valjeva objavljen je spisak objekata čije se uklanjanje planira u periodu od 15.jula do 31.decembra tekuće godine. Interesantno je uočiti da su pojedini objekti rešenje o izvršenju dobili još 2005. godine , dakle pre deset godina.

Da bespravnog postavljanja objekata na javnim površinama oduvek ima oduvek je i poznato. Pitanje koje se godinama podjednako postavlja je zašto se ne uklanjaju. Grad je sada objavio spisak objekata koje treba ukloniti.
Na spisku objekata čije je uklanjanje predvidjeno do kraja godine nalazi se šest objekata.Razlog njihovog uklanjanja je zaštita javnog interesa, a u pitanju su ili poslovni objekti, kiosci ili bašte.
Na pomenutom popisu pored adrese i imena vlasnika objekta nalazi se i datum donošenja rešenja koje se izvršava. Jasno je vidljivo da je po rešenju iz ove godine potrebno ukloniti objekat nadstrešnice u Pasterovoj izmedju stambenih zgrada. Vlasnik ove nadstrešnice je NN lice , dakle nepoznat. Dva rešenja doneta su 2014. godine i to kiosk na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Dušanove i kiosk na raskrsnici ul.Kardjordjeva i Sindjelićeva.
Medju objektima koji će biti uklonjeni su i objekti čija su rešenja doneta 2008. godine i to kiosk na ulici Vladike Nikolaja i i poslovni objekat u Sindjelićevoj ulici.
Da administracija ponekad kasni i deset godina dokaz je objekat zimske bašte kod stare železničke stanice za koji je rešenje izdato 17.11.2005. godine.
Sudeći po ovoj ažurnosti još dugo ćemo se provlačiti izmedju trafika i automobila, silaziti na kolovoz da bismo obišli letnje bašte. Ili ne tako dugo, možda samo deset godina?

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.