Asfaltirano još pet putnih deonica

imageAsfaltiranjem još pet putnih pravaca u ukupnoj dužini od 3 kilometra završen je prvi tender investicionog održavanja puteva. Nastavak radova na putnoj infrastrukturi biće realizovan nakon rebalansa budžeta.

U Gornjoj Jasenici asflatirano je 700 metara izuzetno naporne uzbrdice koja je godinama predstavljala problem meštanima. „ Deonica od 700 metara koju smo uradili je zaista jedan veliki uspon i asfalt na toj deonici je bio jedino rešenje . Ovo je jedan od pet puteva iz investicionog održavanja i vrednost tih pet puteva je oko 9 miliona dinara“, reko je obilazeći asfaltirane deonice doirelktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.

 

image Medju ovih pet puteva je deonica zaseoka Rogljević u selu Klinci u dužini od 750 metara koja vodi ka budućoj Astrološkoj stanici koju u tom delu treba da gradi Istraživačka stanica.

„U Donjem Lukavcu uradjena je deonica Baščara – Birtija od 300 metara i tu nam je ostala još jedna deonica od 400 metara kako bi se taj put sastavio . U Gornjem Lukavcu takodje deonica od 500 metara koja se pruža ka seoskom groblju . A u Zabrdici radimo trenutno još jednu deonicu od 300 metara koja je do sada samo nasipana , ali je voda neprestano odnosila taj nasip. Time završavamo prvi tender investicionog održavanja lokalnih puteva. Očekujemo da će rebalansom ta pozicija biti povećana za nekih 20 miliona tako da ćemo uspeti da završimo sve one puteve koje smo predvideli za ovu godinu“, kaže Jeremić.

image Po njegovim rečima program Direkcije već je ostvaren sa 70% , a sa dodatnim novcem program će biti realizovan u potpunosti.

S.V.

 

image 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.